Connery

Gin & Tonic-dag

Hurra, i dag er den internationale Gin & Tonic dag!

Gin & Tonic-dag

Gin vat i starten af 1800-tallet Englands nationaldrik. En rapport fra 1750 viser, at hvert femte hus i London dengang var en ginforretning. På dette tidspunkt var afgiften på spiritus så lille, at det faktisk var billigere at købe et glas gin end et glas øl. Da populariteten lå på sit højeste blev der produceret 91 millioner liter om året.

Som et resultat af dårligt produceret gin og evigt fulde folk, blev afgifterne og skatterne på spiritussen pludseligt skudt i vejret. Gin blev en finere og renere drik, og tog et skridt op ad, som en af de finere drikke. Den klassiske Gin & Tonic blev opfundet af civile middelklasse britere, som var udstationeret på ambassader i områder fyldt med myg. Quinine (ekstrat af barken fra Chinoa træer) blev tilføjet i Tonic'en, og Gin blev tilsat for at virke mere tiltalende for briterne. Quininen blev tilføjet som et slags antivirus mod stik fra malaria-myg.

International Gin & Tonic Dag

I dag har vi så en af de "uoficielle" mærkedage, International Gin & Tonic dag, et must for gin-nydere. 

Hendricks Gin, der adskiller sig fra andre gin, destilleres på 11 botaniske herligheder i meget små partier på blot 450 liter. Men Hendrick’s ville ikke være Hendrick’s uden det agurke-ekstrakt og rosenblade. Kombinationen af at insistere på en underlig destillationsopskrift, de små portioner, samt agurk og rose er det som giver en speciel blød smag. 

Flere af landets barer markerer dagen - se listen her:

ANNONCE
Hendrick’s Gin & Tonic

6 cl Hendrick’s Gin
12 cl Fever Tree Tonic
To skiver agurk

Hæld Hendrick’s Gin i et highball glas (ALTID G&T I ET HIGHBALL GLAS!) med is. Tilføj tonic og rør en smule.
Pynt med agurkeskiver.

Gin & Tonic-dag
Del

Seneste nyt

Annonce