Connery

Ghostbusting

Connerys sensationshungrende spøgelsesjægere er ankommet til Dragsholm Slot, hvor hele 5 forskellige spøgelser skulle gå igen...

Rygtet vil vide, at der på Dragsholm Slot er spøgelser. Faktisk blærer de sig i deres brochure sig med, at der er tre af slagsen. Den hvide og den grå dame og Jarlen af Bothwell. Alle tre skulle de gå igen på det gamle slot.

Så Connery bestemte sig for at besøge det gamle slot og finde ud af, hvordan man lokker spøgelser frem af deres skjul. Vel ankommet til Dragsholm Slot fik vi en rundvisning af en lokal guide på stedet, der kunne fortælle om intet mindre end 5 spøgelser. De tre mest kendte er de ovennævnte. Den grå dame er efter sagnet en tjenestepige, der har begået selvmord på slottet og nu går igen for at beskytte dets beboere og gæster. Altså et rart spøgelse, der kun har til hensigt at få folk til at føle sig hjemme. Det passede ikke rigtig ind i min spøgelsesideologi. I mine øjne skal spøgelser helst være nogle satans karle og skræmme livet af folk og her kommer den hvide dame ind i billedet.

Den hvide dame er en ung pige, der er blevet levende begravet i slottets murværk, fordi hun havde haft sex inden ægteskabet. Pigen går nu igen for at skræmme alt og alle fra vid og sans. Hun river malerier ned og gemmer alt hvad hun kan komme i nærheden af. Om natten, når alt er stille, kan man høre hende utrættelige klagesang rundt omkring på slottet.

Jarlen af Bothwell hører til nede i kælderen, hvor han døde i fangenskab. Han går nu rundt på slottet og hver midnat kan man hører hesteklove på gårdspladsen. Det er genlyden af hans venner, der forsøger at redde ham.
ANNONCE
Ghostbusting
Efter rundvisningen på det smukke slot blev vi vist til vores værelser og Connery skulle bo på det værelse, hvor der havde været flest ghost-sightings siden slottets åbning som hotel.

Det blev aften og med i opholdets pris var der en udmærket middag i slottets hyggelige restaurant. Efter middagen var vi så frie til at gå rundt på slottet på egen hånd. Vores første ophold blev i jagtstuen, hvor vi satte os i stilheden og mørket. Klokken var kun 23.15, men det var ikke ligefrem selvsikkerhed, der prægede situationen, da vi sad der i mørket. Det hjalp heller ikke på stemningen, at regnen stod ned i stænger udenfor og at vinden rev i de gamle vinduer, hvilket fik det til at knage og brage. Her sad vi så og lignede to forkvablede mus, der forskrækkede sad og gloede i mørket.
ANNONCE
Ghostbusting
Det tog en halv times inden vi vågede os ud i mørket. Fra jagtstuen gik turen ned til billardrummet. Vi gik ned af en gulvtæppebelagt trappe på 3 trin og kunne skimte en lille del af et rum. Nedenfor trappen viste rummet sig temmelig stort og noget hvidt flaksede forbi mit synsfelt. Jeg for sammen og hoppede automatisk baglæns op af trappen. Det viste sig dog at være et gardin, der blæste i vinden og det vindue blev hurtigt lukket til igen.

Følg med i fortsættelsen, når klokken nærmer sig tolv og Connery bevæger sig imod den hvide dames bevarede skelet...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce