Connery

Get Out [Anmeldelse]

Get Out er gyserudgaven af Meet the Parents

4 6 0 1
4 ud af 6 stjerner
Get Out - Trailer
United International Pictures - Get Out [Anmeldelse] United International Pictures

Meet the Parents

Kæresteparret Rose (Allison Williams) og Chris (Daniel Kaluuya) skal på weekendtur til sydstaten Alabama, hvor Chris skal møde Roses forældre for første gang. Han er nervøs, fordi hun ikke har fortalt dem, at han er sort, men Rose forsikrer ham om, at de vil elske ham ligeså meget som hun gør. Forældrene Missy (Catherine Keener) og Dean (Bradley Whitford) virker da også ganske sympatiske og velkomne overfor deres nye svigersøn, mens Roses bror Jeremy (Caleb Landry Jones) derimod opfører sig højst upassende overfor Chris under middagsmaden, til Roses store forargelse.

United International Pictures - Get Out [Anmeldelse] United International Pictures

Smokiiiiiing!

Langsomt begynder det at gå op for Chris, at der også er noget helt galt med familiens to sorte tjenestefolk Georgina (Betty Gabriel) og Walter (Marcus Henderson), der begge virker hjernevaskede, og da Missy en sen nattetime hypnotiserer Chris, så han kan stoppe med at ryge, begynder uhyggen for alvor at brede sig i hjemmet og ikke mindst i Chris eget sind.

United International Pictures - Get Out [Anmeldelse] United International Pictures

They're coming to get you, Barbara!

Get Out er noget så sjældent som en afroamerikansk gyserfilm. Skrevet og instrueret af den debuterende Jordan Peele, der fik idéen, da han så George A. Romeros Night of the Living Dead fra 1968, hvilket er en af de eneste gyserfilm med en afroamerikansk mand i helterollen.

United International Pictures - Get Out [Anmeldelse] United International Pictures

The real horror

Selvom Get Out er en gyser og har en forholdsvis humoristisk tilgang til emnet, så kan man sagtens tolke en større symbolik, bag gyset. Parallellerne til hvide menneskers slavehandel af afroamerikanerne især i sydstaterne, hvor filmen foregår, er nemlig ikke til at overse og er med til at gøre filmen så meget desto mere uhyggelig at overvære og tænke på bagefter.

Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 60%

Teknisk information:

Original titel: Get Out

Land: USA, 2017

Instruktør: Jordan Peele

Medv.: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener, Caleb Landry Jones, Marcus Henderson, Betty Gabriel og LilRel Howery

Genre: Gyser/Mystery

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 104 min

Dansk bio premiere: 30. marts 2017

Distributør: United International Pictures

Del