Connery

Gears of War 3

Trilogiens sidste kapitel er ankommet, men kan det leve op til hypen?

6 ud af 6 stjerner
Gears of War 3
Tilbage i 2006 udgav Microsoft det, dengang forholdsvis, ukendte actionspil Gears of War (GeoW). Antagonisten Marcus Fenix (soldat i COG) forsøger her at redde menneskeheden på planet Sera sammen med Dominic Santiago (Dom), Damon Baird (Baird) og Augustus Cole ”Train” (Cole). Spillet blev hurtigt vanvittigt populært med dets blanding af tredje persons shoot’em’up og et cover-system, hvis lige endnu ikke er set. Antagonisten var her racen Locust, som bor under jorden på Sera, men som gravede sig vej op til overfladen på Emergency Day.
ANNONCE
ign.com - Gears of War 3 ign.com
To år senere kom efterfølgeren Gears of War 2 så (GeoW2). Spillet var en værdig efterfølger, der inkluderede alt det, der gjorde GeoW så vanvittigt populært, men samtidig formåede at skrue tempoet en tand op. Ens arsenal blev udvidet, historien blev endnu mere medrivende og actionsekvenserne var uovertrufne.

Antagonist-listen blev udvidet, da de muterede locusts Lambent, havde deres indtog i serien. Det hele sluttede med, at menneskenes sidste højborg, Jacinto, blev sunket i vandet i håb om, at dette ville eliminere både locust og lambent. En sidste transmission fra forskeren (og Marcus’ fader), Adam Fenix, antyder dog, at dette ikke var tilfældet.
ANNONCE
ign.com - Gears of War 3 ign.com
Nu, fem år efter det første GeoW, kommer Gears of War 3 så. Man indtager endnu engang rollen som Marcus Fenix, men hvor planeten Sera i de første to spil virkede til at have en fremtid, er 3’erens Sera langt mere dyster og krigshærget. Menneskeheden (og COG for den sags skyld) er spredt for alle vinde; nogle opholder sig på krigsskibe, andre i byer etc.
ANNONCE
ign.com - Gears of War 3 ign.com
GeoW 3 er et tredjepersons skydespil, hvor der fokuseres på at gå i dækning. Coversystemet er det absolut bedste til dato. Arsenalet er udvidet, men man har stadig sine favoritvåben. Locust har fået et par tilføjelser til fjendelisten, men især ”udvalget” af lambent-fjender er steget markant. Og der er stadig nogle voldsomt irriterende fjender, samt de mere ”sjove” varianter.
ANNONCE
ign.com - Gears of War 3 ign.com
Boss-kampe er også en integreret del af spillet, hvilket er med til at holde tempoet oppe. Disse kampe falder naturligt i spillet, så flowet ikke forstyrres. Som i de tidligere spil i serien, løber man fra område til område og clearer disse, før man kan gå videre i historien. Få gange gik spillet ned i tempo, simpelthen fordi der var for mange små områder, men overordnet set holder spillet et vanvittigt højt tempo uden at tabe pusten.

Til forskel fra de andre udgivelser, bliver man mere en del af karaktererne i GeoW 3. Man kan føle deres smerte, vrede og afmagt. Når man løber rundt på den efterhånden golde planet Sera, oplever man virkelig krigens rædsler og lever sig ind i det.
ANNONCE
ign.com - Gears of War 3 ign.com
Hvor GeoW 1 og 2 var muligt at gennemføre med én ven i co-op, har Epic Games nu åbnet for, at man kan gennemføre GeoW 3 sammen med fire andre venner online. Tidligere var ens AI-medspillere lettere uintelligente, hvilket de som sådan stadig er, men i GeoW 3 kan man give ordrer, så de skyder på den fjende, man vil have dem til. Det fungerer udmærket, men ofte stormer de frem uden omtanke (hvorfor skulle de også udvise det, når de nærmest ikke kan dø?), hvilket virker ret komisk.

Jeg kan fortsætte i det uendelige med alskens små tilføjelser og lovprisninger, men i stedet vil jeg blot understrege, at GeoW 3 er en opgradering af 1’eren og 2’eren. Alt det bedste plus meget mere er med – dette gælder også for multiplayer, der stadigvæk er genialt.
ANNONCE
ign.com - Gears of War 3 ign.com
Grafikken i GeoW 3 er, ligesom i de tidligere spil, drevet af Unreal grafikmotoren, og den har altid leveret smæk for skillingen. Dog kan man godt mærke, at der er tale om en fire år gammel grafikmotor, da GeoW 3 ikke imponerer i samme grad som 1’eren og 2’eren. Overordnet set er grafikken ganske udmærket, men enkelte gange går der lidt lang tid, før teksturerne bliver hentet ind. Dog skal der også lyde en stor ros til grafikken, specielt i undervandsmissionerne og lyseffekterne, når lambent eksploderer i et inferno af lys og larm. Smukt.

Heller ikke på lydsiden er der mange løftede pegefingre. Våbnene lyder ægte, eksplosionerne runger helt ind i brystet og soundtracket er velvalgt. Specielt én scene med Dom fik mig til at fælde en tåre – især på grund af musikvalget.
ANNONCE
ign.com - Gears of War 3 ign.com
Jeg indrømmer det blankt; Gears of War 3 er et af mine mest ventede spil i år. Jeg har glædet mig som et lille barn, og da jeg endelig kom i gang, var jeg lettet: Spillet skuffer på ingen måde.
Tempoet er højt, glæden endnu højere og følelserne kører som en rutsjebane. Samtidig holder multiplayeroplevelsen stadig 100%, hvorfor Gears of War 3 er en værdig afslutning på en serie, der har defineret Xbox 360’eren.

Forhåbentlig er det ikke sidste gang, vi stifter bekendtskab med Marcus Fenix og Gears
ANNONCE
Karakter
Der gives karakter for henholdsvis gameplay, grafik, lyd og holdbarhed. Den samlede score er ikke en total af disse, men er anmelderens overordnede vurdering af spillet.
Gameplay: 5/6
Grafik: 4/6
Lyd: 5/6
Holdbarhed: 6/6
Samlet score: 6/6
Drengerøvsfaktor: 95%
Information
Titel: Gears of War 3
Platform: Xbox360
Genre: Action
Udvikler: EpicGames
Udgiver: Microsoft
Singleplayer: Ja
Online multiplayer: Ja
Udgivelsesdato: 20. september 2011
ANNONCE
I samarbejde med
Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med OnePlayS.dk, som står for at levere spil til vores anmelder. 
Med OnePlayS.dk kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når OnePlayS modtager spillet retur, sender de dig et nyt.

Det er en nem måde, at prøve mange forskellige spil, uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer. Læs mere om OnePlayS.dk og oprettelse her.

Bemærk: 
Anmeldelsens karakter er ikke nødvendigvis OnePlayS.dk's vurdering af spillet. Karakteren gives 100% uafhængigt af samarbejdet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce