Connery

Gastronomi vs Fastfood?

Flere af landets bedste kokkeelever fik en stor udfordring: Tryl råvarer fra McD til gastronomi...

Indrømmet: Jeg lo en smule, da jeg hørte, at danske kokkeelever i en konkurrence sat op mellem McDonalds og Hotel- og Restaurantskolen, skulle konkurrere i fin madlavning. Fastfood og Gastronomi er begge fantastiske oplevelser, men i hver sin ende af spektret for madlavning. Men idéen er vel egentlig god nok - Altså HVIS kokkeleverne kan fremtrylle noget fantastisk - så er råvarerne jo ikke helt på den forkerte side, vel? 

Og at dømme efter vinderen, har det ikke været en dum idé:

ANNONCE
McForloren - Vinderetten - Gastronomi vs Fastfood? McForloren - Vinderetten

Danskerne kårede det 22-årige kokketalent Thien Nguyen fra Hotel- og Restaurantskolen, der løb af med sejren for retten ”McForloren” - en nyfortolkning af klassikeren forloren hare baseret på de oksekødsbøffer, man får i McDonald’s burgere. Retten havde derudover elementer af løg, æble og det vigtigste krydderi - bacon.

”Jeg er så glad for, at have vundet, selvom det var tæt løb. Det har været vildt udfordrende at være med. Både fordi konceptet er så anderledes, og fordi det har været en udfordring at arbejde med råvarer, som er tiltænkt til at blive brugt i en fast food-restaurant”, siger dagens vinder Thien Nguyen, som ud over æren også vandt et gavekort på 20.000 kr. til køkkenudstyr fra H.W. Larsen. 

ANNONCE
Gastronomi vs Fastfood?

Den ret, der indtog andenpladsen var desserten ”Sprød Jomfru”, som var en desserttallerken med søde pommes frites lavet af McDonald’s amerikanske pandekager, makronbøffer med en bund af arme riddere samt æblepure og indisk halwadyp på gulerødder. Denne ret blev serveret af finalisten Jakob Christian Flarup, som til daglig er i lære som smørrebrødsjomfru i Grøften i Tivoli.

Selvom det blev til en andenplads, er Jakob glad for at have været med: ”Man er nødt til at være kreativ og tænke ud af boksen. Det har været en stor faglig og personlig udfordring at være med i konkurrencen, men det har været vildt sjovt”, siger Jakob Christian Flarup.

ANNONCE

Actually: Not bad. Og for at vi lige har styr på det hele: 

Rammerne for konkurrencen

Indledende runde: I den indledende runde dystede nogle af de dygtigste elever fra Hotel- og Restaurantskolen mod hinanden i Hotel- og Restaurantskolens lokaler. Der var fem dommere, som sammen fandt frem til de to finalister.
Dommerpanel:

Thomas Rønsch Toftdahl, underviser i gastronomi på Hotel- og Restaurantskolen
Joachim Knudsen, administrerende direktør i McDonald’s Danmark
Claus Holm, kogebogsforfatter, foredragsholder og TV-kok kendt fra bl.a. Go’ Morgen Danmark
Brian Lambæk, madblogger, gastromand.dk
Ditte Ingemann, madblogger, thefoodclub.dk

ANNONCE
Del

Seneste nyt