Connery

Gamle VHS-bånd forvandles til mareridtslignende kunstværker

Den islandske kunstner Philip Ob Rey har fundet noget fornuftigt at bruge den forældede teknologi til!

Lang tid før vores filmiske oplevelse blev nydt på Blu-ray-skiver i HD-kvalitet, var VHS-bånd the shit. Tilbage i 1976 blev den første Video Home System sendt på markedet, og folk gik amok med at se biograffilm i hjemmet såvel som at lege Spielberg i egen baghave. 

I mange år har denne teknologi været et oldtidsfund for den nyere generation, hvilket betyder, at mange hjem har en stakfuld båndfilm liggende bagerst i pulterkammeret, hvis ikke de allerede er endt på losseren. 

Hvordan får man noget ud af den teknologi, som engang gav så meget fornøjelse? Det har den islandske kunstner Philip Ob Rey forsøgt at give sit bud på.

ANNONCE
Gamle VHS-bånd forvandles til mareridtslignende kunstværker

Han har udnyttet Islands barske snelandskab som baggrund for hans frem uhyggelige figurer, som er lavet ud af båndsalat fra VHS. Meningen med hans kunststykke kaldet 'V' er at give en skarp kommentar til det massemedierne stadigt stigende diktatoriske magt i det nuværende samfund såvel som en kritik af forurening og overforbrug i den moderne tidsalder. 

Selv udtalte han:

 “I built in 5 essential elements, creatures made of VHS, dreamlike and disfigured in reaction against the growing dictatorship of the mass media and the unstoppable plastic pollution due to the overconsumption of the new technologies.”

ANNONCE

Han har i hvert fald fået vores opmærksomhed! Figurerne ligner noget fra et mareridt, eller et teaser-cover til årets fedeste spil. Se alle billederne i galleriet!

Se desuden hele 'kollektionen' i fuld vigør på hans side Humantropy

Gamle VHS-bånd forvandles til mareridtslignende kunstværker
Del

Seneste nyt