Connery

Gamerlørdag: AOC AGON 35"

Skærmen der imponerer alle vennerne

Lad mig komme med en vovet påstand. Desktop PC'er, har i en årrække været lettere oversete. De store marketingpush har lagt på laptops, gaming-laptops, hybrider, ultrabooks and whatnot. Hvis du er inkarneret PC-gamer, vil du nok stille dig på bagbenene, men det betyder ikke, at jeg tager fejl. Det er rigtigt nok, at der er sket masser for desktop-gaming i løbet af de sidste par år, men fokus har lagt på e-sport og markedet har været pakket ind i et absurd game af specifikationer, der er blevet pushet af top-atleter. 

Men størstedelen af os, er ikke e-sportsstjerner, og vi har heller ikke lyst til at blive det - eller tiden til det. De fleste af os er: Casuals. Fraværet af det helt store desktop-fokus har været båret af den hurtige udvikling af gamerlaptops, og en tilstedeværelse for konsoller, der har været fornuftige valg for den afslappede hverdagsgamer. Men Xbox og PlayStation-konsollerne er kan ikke blive ved med at blive presset på deres begrænsede hardware, men tiderne skifter. 

Desktop-udviklingen bliver drevet frem af den store komercielle interesse for e-sport, og derfor er der også kommet et naturligt comeback for desktop-PC'en - også for casuals. 

Over de næste par måneder, vil jeg fremhæve en række gadgets til casuals, der vil tage dit game til et nyt niveau, på underholdnings- og blærefaktoren. Og vi starter med skærmen.

ANNONCE
Gamerlørdag: AOC AGON 35"

AOC AGON AG352UCG

Allerede ved første øjekast er denne skærm en headturner. Med den 35" store kurvede widescreen, er denne skærm et udstyrsstykke, de fleste gamere imponeres af. Den fylder godt til på et skrivebord, og alene den store aluminiumsfod, vejer godt til. Hvis man hører til klanen, der synes at større er bedre, så er skærmen her helt fantastisk. 

De 35" byder på 3440x1440 pixels QHD opløsning, med 100 Hz opdateringshastighed og NVIDIA G-SYNC teknologi. Det betyder at man er godt dækket ind, til de næste par års altopslugende gaming. Jeg har tidligere preachet, at kurvede skærme ikke nødvendigvis er fedt - på tv. Med det lille in mente, at det er helt genialt til gaming. Som gamer er man tættere på skærmen, og det gælder uanset om det er et kæmpe tv, eller en mindre skærm - eller en ret stor PC-skærm. Kurven omslutter en bedre, og trækker gameren dybere ind i oplevelsen. 

Billedkvaliteten på AOC AGON 352UCG er virkelig virkelig lækker. Displayet et bagbelyst, og har en responstid på 4 ms. Tjek. Gennemført gode stats for en 35" gaming-monitor. 

ANNONCE
Gamerlørdag: AOC AGON 35"

Features

Skærmen er selvfølgelig mere, end bare displaysnak og stats. Den har en række absolut lækre features. Det første der falder i øjnene, er LED-belysningen, der både flugter med bunden af skærmen, men også leverer en let ambience belysning på skærmens bagside. Den kan selvfølgelig indstilles, så den passer med lysgejlet på resten af dine accessories. Her kan man vælge mellem grøn, blå og rød: 

ANNONCE

Menuen-funktionen på skærmen befinder sig i en lille "joystick"-agtig funktion på underkanten af skærmens ramme. Det er ikke den mest intuitive måde at navigere på, men det får jobbet gjort. Heldigvis har AOC gjort forarbejdet godt, og det er forholdsvis let at skifte skærmens profiler - fra normal, over gamer, til racing, rts og fps. Og det er nice. 

Det er også her man skal ind, for at indstille LED-belysningen, og man kan faktisk også vælge, at lade den ene af de to USB 3.0 porte være strømførende - og så understøtter den rent faktisk fast-charging, og det er et kæmpe plus i min bog. 

Skærmens input er til at forstå. Der er en displayport og en HDMI-port. 

Monteret på foden, har skærmen en ret fin højdevandring på 120 millimeter, og den kan tiltes fra -5.5 grader til 29 grader, så alt efter dit setup, er det altså ret let at tilpasse den ønskede betragtningsvinkel. Der er rent faktisk også indbygget højttaler i skærmen, men det er ikke noget jeg vil tale for - enhver gamer, casual eller ej, med respekt for sig selv, har bedre lydgear, end hvad der kan præsteres fra selve skærmen. Til gengæld, kan du vælge at lade lyden gå fra skærmen via mini-jack, og det er ret fint, hvis din desktop er pakket væk andetsteds. 

En anden fin lille gimmick, er slå-ud krogen oppe i højre hjørne af skærmen - helt perfekt til at hænge et headset. 

ANNONCE

AOC AGON 352UCG har efterhånden været på markedet et lille år, og det har også haft en lille indvirken på prisen. Prisen startede nemlig på omkring 8 klik, men er i dag nede i godt 6.000 kroner. Det er mange penge, men det er også en rigtig lækker skærm. 

Jeg kommer til at arbejde en del med denne skærme over de næste par måneder, mens jeg bygger mit ultimative desktop-setup, og derfor bliver der løbende bygget på dette review, og jeg kommer til at referere tilbage til det, i kommende dele af artikelserien. 

ANNONCE
AOC AGON 352UCG - Specifikationer

Størrelse: 35 ”
Max opløsning: 3440x1440(WQHD) @100Hz
Response Rate: 4ms 
Kontrast Ratio: 2000:1
Panel: MVA Curved Panel
Betragtningsvinkel: 178°/178° horizontal/vertical
Inputs: 1×DisplayPort + 1×HDMI 1.4
USB Hub: 2-port USB 3.0 hub, en understøtter fast charging
Lyd: 2 W × 2 audio in/out ports
Tilt: -5.5 to 29º
Height Adjustment: 120 mm

Pris: 5.999,- i skrivende stund. 

Læs mere på AOC.com

ANNONCE
Del

Seneste nyt