Connery

Game Pass Ultimate xCloud: Du kan spille Xbox på din Android smartphone

Game on

Med de store lanceringer af nye konsoller fra både PlayStation og Xbox, kan andre gaming-nyheder godt dø lidt ud, for tiden - men Xbox Game Pass Ultimate kan lidt af hvert, og med det rette udstyr, byder det også på en reel mulighed for at prøve, hvad et andet aspekt af fremtidens gaming byder på. 

Her taler vi om Cloud Game Streaming - muligheden for at spille fuldblodskonsolspil, fra din smartphone - ja praktisk talt enhver skærm, uden at skulle bruge en fysisk konsol. 

Teknologien bygger på streaming - og fysiske spilservere, som Microsoft har ret mange af. 

ANNONCE
Game Pass Ultimate xCloud: Du kan spille Xbox på din Android smartphone

Jeg har testet det af på Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - Samsung har nemlig indgået et partnerskab med Xbox, der fra den 15. september 2020 har gjort Xbox Game Streaming-tjeneste, som stadig er i Beta-test, tilgængelig på deres note-smartphones. 

At streame spil sætter dog et par krav - det primære er, at du har en hurtig nok internethastighed - og mens 4G forbindelse kan levere det, er fremtidens 5G praktisk talt skræddersyet til den slags effektivitet - og det finder man blandt andet mulighed for på Note20. 

For at få den optimale oplevelse med at game fra smartphonen, skal man koble en trådløs Xbox controller (Alle virker) til sin smartphone via Bluetooth - og gerne også skaffe et adapter, der kan placere smartphonen solidt på controlleren. 

Det giver en totalt bærbar måde, at spille Xbox på - praktisk talt fra hvorsomhelst - så længe internetforbindelsen tillader det. 

Fungerer godt - under optimale forhold

Jeg har testet en række forskellige spil med tjenesten - og har især fundet en kærlighed for bilspil, i denne måde at spille på - bilspil kræver timing, men bevægelser lettere at forudsige - og det er rart, når forbindelsen af og til skrider. 

xCloud virker faktisk godt når forbindelsen er der - og det ser fantastisk ud på Note20 skærmen. 

Hvis forbindelsen periodevis dropper, streamet automatisk opløsning, fremfor at droppe forbindelsen - men hvis forbindelsen ikke er god nok, er det ikke en god oplevelse. 

Alt dette giver et blik på, hvordan vi kan komme til at game fantastiske spil fra vores mobilenheder, når vi engang får lidt bedre adgang til 5G netværk - og når Microsoft har perfektioneret deres streaming. 

Men for nu er det mest en fed mulighed, som jeg klart vil anbefale, at du tester af, hvis du har muligheden.

Adgang til Game streaming appen fra Xbox, forudsætter et abonnement på Game Pass Ultimate.

ANNONCE
Game Pass Ultimate xCloud: Du kan spille Xbox på din Android smartphone
Del

Seneste nyt

Annonce