Connery

Game of Thrones sæson 7, episode 3: The Queen’s Justice (Anmeldelse)

Skakspillet er for alvor sat i gang i Westeros.

Endnu en mandag er atter kommet, og de kære skabere af Game of Thrones i samarbejde med HBO har virkelig skudt papegøjen med at tilsøde ugens værste dag med et nyt afsnit af hitserien.

Vi har kigget nærmere på, hvad afsnittet tilbyder og gennemgår nogle af de vigtigste plotelementer i afsnit 3.

Igen – SPOILERS, SPOILERS, SPOILERS, og lidt flere til!

- fik jeg sagt SPOILERS?

ANNONCE
Game of Thrones sæson 7, episode 3: The Queen’s Justice (Anmeldelse)

Skakspillet er gået i gang

Hvor afsnit 2 gav os et billede af, hvor stormagterne efterhånden stod i det overordnede billede, oplever vi i afsnit 3 at skakbrikkerne i den store krig for alvor er sat i spil. Cersei viste i Stormborn, at hun, med hjælp fra vores kære Pilou Asbæk aka. Euron Greyjoy, ikke bare vil lade sig overrumple af Daenerys og hendes talrige allierede og strategiske overvejelser.

Cersei fortsætter sin magtdemonstration ved at 'snyde' De Ubesudlede til at indtage Casterly Rock, mens hendes krigere i stedet drager til Highgarden og fjerner Olenna fra spillet – en position, som Cersei mener er vigtigere for det større spil end Casterly Rock, hvor De Ubesudlede nemt invaderede slottet ved hjælp af Tyrions gamle hemmelige indgang i kloakken, hvor han fragtede ludere til sit kammer i gamle dage.

De Ubesudlede overraskes af en gående Lannister-hær, og Eurons enorme flåde sørger for, at deres flugt fra havet bliver umulig. Alt i mens dette sker, får Cersei endelig sin hævn over Ellaria Sand og hendes familie, som sørgede for, at Myrcella blev dræbt af gift til havs i sæson 6. Euron har fragtet hende, hendes datter og Yara Greyjoy til Cersei som en bryllupsgave. Cersei er dog ikke helt klar til at lade Eurion få den magt, men lader ham være hendes krigsherre på havet ved siden af Sir Jamie, som får magten over soldaterne til fods.

Det fejrer Euron med at spørge Jamie, sin fellow dansker om, hvorvidt Cersei er til blid eller hård sex og eventuelt lidt numseleg – priceless, og desuden et fantastisk øjeblik for to danskere, som står i samme scene på så stor en serie!

ANNONCE
Game of Thrones sæson 7, episode 3: The Queen’s Justice (Anmeldelse)

Cersei lader Ellaria se på sin datter langsomt dø af den samme gift, som dræbte Cerseis datter og Ellaria er prisgivet til at leve resten af sine dage lænket overfor hendes snart afdøde datter, der langsomt forsvinder til støv og knogler.

Hoooooooold nu kæft, det er ondt. Og gennemtænkt.

Samlet set viser Cersei stor magt i denne sæson, hvor hendes krigsmæssige strategier langsomt piller elementer af Daenerys’ elite ned, alt i mens Daenerys selv måske skal overveje, hvorvidt hendes langsommelige strategi er vejen frem. Selv med drager i sit hus, må både seeren og Daenerys erkende i dette afsnit, at Cersei ikke skal undervurderes. 

ANNONCE
Game of Thrones sæson 7, episode 3: The Queen’s Justice (Anmeldelse)

Jon og Daenerys mødes – endelig!

Et længeventet møde mellem is og ild sker endelig i sæson 8, og det bliver en heftig udveksling af fine ord og små, skjulte svinere og magtdemonstrationer. Snow gør sig klogt i ikke at bukke for en dronning, han endnu ikke kender, og Daenerys er samtidig vis for ikke blot at tro på en bastard-konge, som fortæller hende om de dødes hær.

Afsnittet giver et godt billede af, at de to store spillere ser hinanden an og begge bevarer fornuften og positionen i serien. Tiden bliver brugt på at komme lidt tættere på to ellers meget modstridende positioner i Game of Thrones, men Snow får dog held af at få lov til at udvinde drageglasset fra bjerget, som bliver en vigtig faktor for den endelige krig mod The Night King.

Daenerys er ikke just overbevist endnu, Tyrion lige så, om W hite Walkernes eksistens, men forhåbentlig formår Snow at åbne deres øjne for den endelige trussel.

Som Davos siger, såfremt Daenerys ikke anerkender fjenden i Norden:

"Then It Won't Matter Whose Skeleton Sits On The Iron Throne"

ANNONCE
Game of Thrones sæson 7, episode 3: The Queen’s Justice (Anmeldelse)

Stark-reunion og doktorleg med afkast

I den lidt ’mindre’ vigtige del af afsnittet forenes Sansa og Bran endelig igen efter utallige år uden hinanden, og Sansa forsøger at greje Brans nye job som den treøjede ravn – hun kan tydeligt mærke, at han er forandret, og deres forhold virker lidt mærkværdigt, da hun føler sig utilpas ved, at han kendte til detaljerne ved hendes bryllup med Ramsay Bolton uden at være der selv.

I citadellet har Sam formået at redde Jorah fra gråskællen med den eksperimentende behandling – ærkemaester Ebrose vælger at se det som noget af en præstation og lader ham fortsætte sin oplæring, trods hans brud på aftalen.

Opsummering

Samlet set er afsnittet spækket med forskellige strategiske udspil fra Cersei, mens Snow og Daenerys ser hinanden an og får påbegyndt minegravningen af drageglasset. Visse brikker på Daenerys’ bord forsvinder, og visse af dem er ret store tab for det overordnede strategiske udspil, men hun har stadig nogle esser i ærmet. Sansa klarer det fantastisk som afløser til Snow i forhold til  generelle forberedelser til vinteren, og Sam vinder sig en smule respekt hos Citadellets ældste. Alt i alt et meget teknisk konstrueret afsnit, som leverer nogle små actionsekvenser, men dog er mest præget af benhård strategi, stærke dialoger og et fantastisk katten-efter-musen-udspil. 

ANNONCE
Game of Thrones sæson 7, episode 3: The Queen’s Justice (Anmeldelse)

Spørgsmål, som rejser sig efter afsnit 3:

- Hvis Bran er nået så langt til civilisation, hvor langt er The Night King så i landskabet?

- Hvilken betydning får Sams fornemme præstation for hans ry på Citadellet?

- Hvordan (såfremt de gør) slipper De Ubesudlede fra deres fælde?

- Kan Bran få styr på brudstykkerne af sine visioner uden den fulde oplæring af den tidligere treøjede ravn?

- Vil Daenerys forstå truslen fra Norden, før det er for sent?

- Hvor langt er Arya?

Læs anmeldelserne af de to foregående afsnit:

Episode 1: Dragonstone

Episode 2: Stormborn

ANNONCE
Game of Thrones sæson 7, episode 3: The Queen’s Justice (Anmeldelse)
Del

Seneste nyt

Annonce