Connery

Frøken Jensen

Har du nogensinde stået i en situation hvor du ikke anede hvad du skulle have til aftensmad? Frøken Jensen er svaret!

Frøken Jensen
Dette er en hyldest til den dame der i tidernes morgen samlede sin families madkunskaber og senere udgav dem som bogform. Mage til vidunderlig kogebog skal man lede længe efter!

I disse dage hvor det er blevet enormt trendy at være ung og smart tv-kok med hang til dyr og hurtig madlavning glemmer man helt de gode danske kødgryder med retter som: stegt flæsk og persillesovs, medisterpølse eller klassikere som æbleflæsk og frikadeller. Disse gode gamle danske retter glemmer man ofte i mylderet af hjemmelavet pasta, hummebisque og popsmart cafemad. Ikke fordi tv-maden ikke smager godt for jeg syntes da det smager fremragende og jeg nyder bestemt at gå ud og prøve det kulinariske nyopfindelser. Men jeg finder det sørgeligt at der ikke er nogen fra min generation der laver en stabil omgang gule ærter eller lige svinger et stykke oksespidsbryst sammen til der kommer gæster.

Dette er en hyldest til den dame der i tidernes morgen samlede sin families madkunskaber og senere udgav dem som bogform. Mage til vidunderlig kogebog skal man lede længe efter!
ANNONCE
Frøken Jensen
Hvorfor er det pludselig blevet enormt trendy at spise sære ting som ukrudt og blomster? Her tænker jeg hovedsageligt på den Rucola-epidemi der har ramt de københavnske cafeer og restauranter. Hvad er det dog for et bizart verdenssamfund vi har? Vi har så mange gode råvarer at der absolut intet fornuftigt er i at begynde at spise ukrudt. Og ifølge en eller anden britisk kvinde fra BBC er det også blevet supertrendy at spise kronblade fra roser og blomster som smørblomster og andet godt. Hvorfor skal vi nu til at spise det samme som de dyr det egentlig var meningen vi selv skulle konsumere?

Men i dette håbløse virvar af ukrudt og trendy kronblade fra jordbundsblomster er der en lysende stjerne og den stjerne hedder frøken Jensens kogebog. Denne højborg for klassisk dansk gastronomi bør befinde sig i ethvert hjem med respekt for sig selv. Der bør være en lov der påbyder alle forældre at lære deres børn at svinge en ordentlig stuvning sammen eller lave en rigtig forloren hare fra bunden.

En ting er sikkert: i bør gå ud og investere i frøken Jensen og her mener jeg ikke hende nede på flisen på Istedgade, men den gode gamle madbibel som ethvert hjem bør eje!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce