Connery

Fremmedlegionen

Fremmedlegionen er om nogen militær enhed omgivet af en masse rygter og mystik

Mystik, rygter og myter er hvad den almindelige borger forbinder med Fremmedlegionen. Ingen ved ret meget om eliteenheden, med soldater fra det meste af verdenen, der lægger deres liv i franske hænder.
Fremmedlegionen
Fremmedlegionen blev oprettet d. 10. marts 1831 efter kongeligt dekret af Kong Louis Phillip, Konge af Frankrig, og siden oprettelsen er 902 officerer, 3.176 underofficerer og mere end 30.000 menige blevet slået ihjel under tjenesten. Af disse blev en trediedel dræbt i direkte kamp for Frankrigs forsvar.

Man skal være af en helt speciel støbning, for at melde sig til Fremmedlegionen, for uddannelsen koster blod, sved og tårer. Man siger at alle der melder sig til Fremmedlegionen har noget at skjule eller flygter fra en fortid, men det er vel kun den halve sandhed.

Fakta er at Fremmedlegionen kun består af folk der har meldt sig frivilligt til tjenesten. Ved oprettelsen i 1831 var det kun mænd mellem 18 og 40, der med eller uden personlig identifikation meldte sig og allerede i 1835 var Fremmelegionen involveret i deres første kamphandling i Algeriet, inden landet kom under spansk kontrol.

I den første tid var Fremmedlegionen involveret i flere større og mindre krigshandlinger, men den kamp der står som et lysende eksempel på hvad Fremmedlegionen står for, fandt sted i Mexico d. 30 april 1863...

Ved et område kaldet "Camerone Hacienda" der ligger i nærheden af Puebla, kæmpede 3 officerer og 62 menige legionærer mod estimeret. 2000 mexicanere, uden at blive løbet over ende. Da dagen gik på held, monterede de sidste fem overlevende deres bajonetter og angreb de sidste mexicanere.
ANNONCE
Fremmedlegionen
Dette slag står som det ypperste eksempel på, at Fremmedlegionen kæmper til sidste mand, for at udføre de pålagte missioner uanset omkostningerne for Fremmedlegionen.

Hvorfor er soldaterne klar til at betale den højeste pris, for et land der ikke engang er deres? Dette skyldes det faktum, at Fremmedlegionen fremstår som en helhed eller et broderskab om man vil. Fra øverstkommanderende til menigmand hersker der en gensidig respekt.

Der er her tale om en korpsånd, der ikke kendes mage til i andre eliteenheder. Allerede fra starten af sin uddannelse i Fremmedlegionen, bliver de menige bombarderet med heroiske fortællinger om store slag, som Fremmedlegionen har deltaget i.

Disciplin og ære er også meget vigtige begreber, ligesom ros for veludført arbejde er en naturlighed. Derudover spiller tradition en enorm rolle. Dette ses bl.a. i deres gallauniformer, som ikke har ændret sig markant siden 1839.

I modsætning til før, er der idag visse krav der skal opfyldes, for at du kan tilslutte dig Fremmedlegionen:

  • Du skal være mellem 17 år og 40 år (mindreårige skal have en tilladelse fra deres værge).
  • Du skal være i besiddelse af et officelt ID-kort - fx et pas.
  • Du skal være sund og rask, så du kan tjene hvor og hvornår det forlanges af dig.
  • Du behøver ikke kunne tale fransk - det skal du nok lære under din træning!!
ANNONCE
Fremmedlegionen
Hvis du erklæres psykisk og fysisk egnet til tjeneste, skal du underskrive din første kontrakt - første skridt mod en formodet plads som en legende. Kontraktlængden er fem år, som binder din krop og sjæl til Fremmedlegionen. Med andre ord, så ejer du ikke din egen krop mere. Den personlige pris er høj.

Træningen eller uddannelsen til Fremmedlegionær er nok et kapitel for sig. Man gennemgår her et at de hårdeste programmer i nogen hær og alt bliver råbt til dig på fransk. Adlyder du ikke ordrer, så kan du godt regne med korporlig afstaffelse.

Dit liv er som enkeltstående in
Skulle du efter aftjent værnepligt i det danske forsvar have lyst til, at måle dig med de få rå, der marcherer med 88 skridt i minuttet, så kan du kontakte den franske ambassade i København, som gladeligt er behjælpelige med papirarbejdet, men husk:

En gang Fremmedlegionær - altid Fremmedlegionær!!

Til minde om Michael Larsen
ANNONCE
Del

Seneste nyt