Connery

Forsvaret har fået ny pistol, Sig Sauer P320: Det skal du vide

Den nye pistol blev i går overrakt til Forsvaret!

Efter 70 år skal Forsvaret nu sige farvel til en gammel kending - den faste pistol, M/49 Neuhausen.

Til en ceremoni ved Flyvestation Karup i går blev den nye pistol overleveret til alle grene - Sig Sauer P320 X-Carry.

Bedst i test

I alt fire pistoler var med i testen, og pistolerne blev testet under alle tænkelige forhold af brugere fra Specialopera- tionsstyrkerne, Militærpolitiet, Flyvevåbnet og Hæren. P320 var den klart bedste kandidat i den fire uger lange testperiode.

Testprogrammet var udarbejdet af Hærens Kamp- og Ildstøttecenter (HKIC) i samarbejde med Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), og bestod bl.a. af præcisionstest, skydning i mørke og på feltbane.

ANNONCE
Forsvaret har fået ny pistol, Sig Sauer P320: Det skal du vide

De fire pistoler i testen var Beretta APX, Canik TP9 SF, Glock17 Gen 5 og Sig Sauer P320.

Pistolen blev også testet af eksperter fra Direkte Skydende Våben (DSV) ved HKIC. Implementering Anskaffelsen af nye pistoler til Forsvaret er forløbet efter planen, og derfor er FMI nu helt klar til udrulningen af P320. Uddannelsen af udvalgte våbenmekanikere og skydeinstruktører blev gennemført i efteråret.

Planen, for hvem der skal have den nye pistol, er udarbejdet af Forsvarskommandoen (FKO), men den detaljerede plan for hvilke enheder, der først skal have den nye pistol, udarbejdes senere.

P320 forventes udleveret til alle enheder ved udgangen af 2019.

ANNONCE
Overlevering af pistol #001 til Nationalmuseet. - Forsvaret har fået ny pistol, Sig Sauer P320: Det skal du vide Overlevering af pistol #001 til Nationalmuseet.

Større magasin og opgraderingsvenlig

Der indkøbes pistoler i to versioner.

En almindelig pistol samt en version til skjult bæring, og de skal erstatte alle pistoler i Forsvaret såsom Forsvarets M/49, der ofte går under navnet Neuhausen.

Den nye P320 er en 9x19 mm StrikerFired pistol, hvilket betyder, at den ikke har nogen hane, der kan gribe fat i udstyr, tøj, sløringsnet eller lignende.

Den nye pistol har en væsentlig større magasinkapacitet og kan leveres med 21 skudsmagasin, hvorimod den gamle M/49 kun har plads til otte skud. P320 har mulighed for, at der kan mon- teres lyddæmper, taktisk sigtelaser, hvidtlys lygte og rødpunktssigte.

Alt sammen er efterspurgte forbedringer, der i højere grad understøtter den danske soldats behov for en moderne pistol.

ANNONCE
SIG SAUER P320 X-Carry

KALIBER: 9mm

ACTION TYPE: Semi-Auto

PIBELÆNGDE: 100 mm

SAMLET LÆNGDE: 188 mm

VÆGT: 760 g

MAGASIN: 17 eller 21 skud, afhængig af magasintype

Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

Manden med fingeren på pulsen og et skarpt øje for en god historie, en ny trend eller de nyeste announcements i hverdagen og på det store lærred. 

[...læs mere]

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt