Connery

Forsker har fundet forklaringen på, hvorfor vinflasker drypper, og hvordan man kan skabe en "dryp-fri" flaske

Det kan godt være, man ikke skal græde over spildt mælk, men vin er en helt anden sag!

Man skal ikke græde over spildt mælk, siger de. Men vin? Det er en helt anden snak. Én ting er, at man spilder de (få, men alligevel!) dyre dråber, så er det også bare irriterende, hvis man spilder på bordet eller, endnu værre, ud over ens date. 

Men hvorfor er det, en vinflaske absolut vil dryppe? Biophysicist og opfinder Daniel Perlman fra Brandeis University påstår at have løst det velkendte "vin-dryp" problem. Perlman brugte 3 år(!) på at studere forskellige videoer af vine, der blev skænket, og det var her, han opdagede, at vinen drypper mest, når flasken er helt eller næsten fuld. Perlman fortæller, at svaret ligger i en to millimeter rille/fordybning, som designere skulle tilføje til flasken for at gribe vinen, når vedkommende, der hælder, løfter flasken igen. 

Nu er det sikkert kun et spørgsmål om tid, før vinproducenter opdager Perlmans undersøgelse og skaber den første "dryp-fri" vinflaske. Indtil den dag må vi alle lide med et par spildte dråber! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce