Connery

Formel 1 status

Hvordan ser det ud på nuværende tidspunkt.

Formel 1 status
15 grand prixer er vel overstået og der er kun 4 løb til den endelige vinder af verdensmesterskaberne i Formel 1 bliver kåret. Michael Schumacher har haft et skidt år og har måtte acceptere, at førstepladsen er uden for rækkevidde. Lige nu er Fernando Alonso efter en fantastisk sæson i spidsen og fører over Kimi Räikkönen med 27 point.

Sæsonen i år har ikke udspillet sig til Ferraris fordel. De har måtte sande det, som mange andre hold før har oplevet, at det ikke sådan er ligetil at bygge en ny Formel 1 racer. McLaren har selv oplevet en stor nedtur de sidste 2 sæsoner pga. deres nye bil, der ikke ville som de ville, men i år begyndte lyset igen at skinne for enden af tunnellen for det sort/hvide team.

De fleste jubler nok over Ferraris nederlag, da dette har skabt mere spænding i sporten. For der er ingen tvivl om at Ferrari-dominansen har været så stor de seneste år, at mange trofaste seere er faldet fra. Formel 1 har bare ikke været det samme uden hæsblæsende dyster om vindertitlen. I år er spændingen genopstået, med mange forskellige grand prix vindere i forhold til sidste år, hvor Michael Schumacher altid stod øverst på podiet.

Næste grand prix afvikles i Belgien i denne weekend og det er her Alonso håber at kunne hive den endelige sejr over Kimi Räikkönen hjem. Hvis det lykkes bliver han den yngste Formel 1 verdensmester i historien, så der er noget at kæmpe for. I år har Fernando Alonso gennemført hele 14 af de 15 kørte løb og ud af dem har han stået på podiet hele 11 gange, 6 af gangene øverst. Så ingen tvivl om, at det bliver spændende at følge Fernando Alonso fremover.

Kimi Räikkönen er langt fra førstepladsen og for at vinde kræver det en ekstraordinær indsats, plus dårlige løb for Alonso. Til det siger han selv: "Jeg sigter efter at vinde de resterende løb og så længe jeg gør det, hviler presset på Alonso. Og der skal ikke meget til, før han bliver ramt af uheld, som kan sende ham ud af pointene. Jeg giver ikke op før titlen ikke kan nås. For hvem ved? Måske får Alonso noget af mit uheld, mens det omvendt vil gå godt for mig."

Kimi Räikkönen har ikke haft det heldigste år hvad angår bilen, der har været en masse små defekter som har gjort, at Räikkönen har haft svært ved at følge med Alonso, som stort set har haft et problemfrit år.
ANNONCE
Formel 1 status
Kimi Räikkönens teamkammerat Juan Pablo Montoya, som ligger på 4. pladsen i årets verdensmesterskab, har også måtte døje med bilproblemerne, men har dog formået at hive 2 førstepladser hjem indtil videre. Det er Montoyas første sæson for McLaren, så man må sige det er flot, hvis han kan holde placeringen sæsonen ud.

Trods en sæson præget af mange problemer med bilen, har Michael Schumacher formået at hive sig op på en foreløbig 3. plads i årets verdensmesterskab. 1. pladsen måtte han sande at have mistet i det sidste grand prix, så nu gælder det 2. pladsen. Til nederlaget siger Michael Schumacher: "Dette års mesterskab er ovre for mit vedkommende, jeg vidste det ville ske en dag og er faktisk meget overrasket over, at det ikke er sket noget før".

Michael Schumacher vil dog ikke give op, men fortsætter med at kæmpe, for ikke at fremstå som en dårlig taber.

Alt tyder på at Fernando Alonso vinder i år, men intet er sikkert, før de sidste point er i hus.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce