Connery

Forlæng din computers levetid

Hoster din PC også derudaf? Frygt ej, Connery har løsningen!

medtech.edu - Forlæng din computers levetid medtech.edu
Du kender det sikkert alt for godt. Din computer hoster og hakker. Opstart tager ofte en halv kop kaffe, opdateringer mangler og fejlkoder med alenlange forklaringer dukker frem oftere end røde tal på din konto sidst på måneden.

Indse det: Din computer har det ikke godt!

Men heldigvis har vi et par enkle råd (og nogle besværlige) til at redde din computer og måske endda give den et tiltrængt skud energi.
ANNONCE
Forlæng din computers levetid
Når din computer siger, din mangler en "driver", så er der altså ikke tale om en chauffør. Næh du, de forskellige komponenter kræver visse filer for at kunne fungere - de såkaldte "drivers". Så når du liiiiige vil vise vennerne den nye musikvideo med Rihanna eller Pirates (du bestemmer selv udgaven), men computeren hverken vil sige "buh" eller "bøh", kan det være, du mangler en lyddriver. Eller en videokortdriver.

Og i stedet for at sætte lillemor til at fixe det (hun ødelægger alligevel mere, end hun gavner), går du i stedet ind på SlimWare Utilities og henter programmet SlimDrivers. Kør programmet og se magien opstå. Programmet finder drivere til nærmest alt på din computer, så du slipper for det.

Og det bedste af det hele: Det er gratis.
ANNONCE
Forlæng din computers levetid
Det kan godt være, Internettet er en informationsmotorvej, men de fleste af os kender til det, at computeren tager flere timer om at starte Windows (hvis du har et Apple-produkt: Skrid).

Det er der flere råd til. Har du lidt fingerspitzgefühl, kan du åbne "msconfig" og vælge de tjenester, computeren skal starte, når du tænder den. Fik du derimod dårlige nerver bare af at læse sidste sætning, skal du gå ind på Pirifom.com og hente CCleaner.

Programmet giver dig mulighed for at vælge, hvilke programmer, der skal starte op sammen med Windows og hjælper desuden med at rydde ud i ubrugte filtyper og deslige.
ANNONCE
http://macperformanceguide.com - Forlæng din computers levetid http://macperformanceguide.com
Det var de gratis og nemme løsninger. De næste løsninger kræver pungen op af lommen og lidt mere teknisk know-how.

En nem, og efterhånden billig, måde at tune din PC's ydelse, er ved at installere en Solid State Drive harddisk - en såkaldt SSD harddisk. Jeg vil ikke nævne alle fordelene, men blot fokusere på de to vigtigste: En SSD harddisk har ingen mekaniske dele, så den går ikke i stykker som almindelige harddiske gør (og det gør de, hold din kæft). Derudover arbejder SSD diske med hastigheder på op mod 100 gange de, almindelige diske kan præstere.

Hvad betyder det så for din computer? Tjah, hvis din PC plejer at tage fem minutter om at starte Windows op, kan du regne med at bruge omkring 30-60 sekunder i stedet - altså betyder det, at kaffen nu skal være klar, før du tænder computeren og ikke mens, den starter op.

Fremgangsmåde
Sørg for at din computer understøtter Seriel ATA (SATA) 2.0 (300) eller 3.0 (600), da det er denne standard, SSD harddiske kører med. Fat en lille skruetrækker, vend din computer om og skru pladen til harddisken af. Fjern din gamle harddisk, sæt din nye, lækre SSD harddisk i og sæt pladen på igen. Smid en Windows-skive i computeren og installer denne. Wroooom - så kører vi!
ANNONCE
Forlæng din computers levetid
Som det var tilfældet med SSD harddisken, kræver dette tip også lidt teknisk know-how - ja, måske endda mere, så hold gerne kæresten beskæftiget, mens du gør dette.

Hvis din computer understøtter det, kan du med fordel smide lidt ekstra RAM i den (dette gælder for både bærbare og stationære). Ekstra RAM er en billig og nem måde at forlænge levetiden og optimere ydelsen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din PC understøtter ekstra RAM, går du blot ind på Kingston's hjemmeside, taster din computer ind og vupti! Så er der både hash og nøgler. Undskyld, så får du vist, hvad din specifikke computer understøtter.

Fremgangsmåde
På mange bærbare kan du finde de nuværende RAM-blokke ved at fjerne en plade på undersiden, men på nogle er det nødvendigt at komme ind bag tastaturet, hvilket gør det hele lidt mere besværligt.
ANNONCE
Forlæng din computers levetid
Så vidt så godt. Nu burde din computer køre som en nysynet Opel Corsa. Hvis dette ikke er tilfældet, frasiger vi os alt ansvar - der er trods alt kun tale om public service journalistik,

Hvad med jer - har I nogle gode råd til at optimere den bærbare?
Del

Seneste nyt

Annonce