Connery

Forbrugslån: do's og don't

Nettet bugner af udbydere af diverse former for quicklån, kviklån, mobillån og forbrugslån - det er lettere end nogensinde at låne til det du gerne vil have eller lige står og mangler. Hvis økonomien er lidt stram en måned kan du låne lidt ekstra, men er det smart?
Herunder kommer nogle gode råd til ting du bør overveje inden du optager et forbrugslån til noget du måske godt kan leve uden.

Lav et budget

Hvis du går og overvejer at optage et forbrugslån skal du huske på, at det aldrig er gratis at låne penge - og de skal altid betales tilbage. Derfor er det altid en rigtig god ide at sætte sig ned og lave et grundigt budget over din økonomi med og uden lån, så du kan se den indvirkning tilbagebetalingen vil have på din hverdagsøkonomi. 
Når du låner penge er det altid vigtigt, at du har muligheden for at betale dem tilbage, ellers bliver det en rigtig dyr fornøjelse.

Indhent flere tilbud

Når du har besluttet dig for at låne pengene og er sikker på, at du kan betale dem tilbage, skal du igen tage dig tid til at sætte dig ind i de forskellige slags lån og hvad de indebærer i forhold til renter og oprettelsesgebyrer.
Du kan med stor fordel indhente tre eller flere tilbud fra forskellige udbydere for at finde det lån, der er mest fordelagtigt for dig. Her er det vigtigt, at du forstår, hvad du skal kigge efter, for at kunne sammenligne bedst muligt. Som udgangspunkt er ÅOP et godt sted at starte, når du skal finde det billigste lån. ÅOP står for Års Omkostninger i Procent og viser dig dermed hvor stor en procent renten udgør af det samlede lånebeløb. Find de bedste forbrugslån ved at søge på sammenligningssider på nettet, som f.eks. Tjek-laan.dk.

Tænk igen

Der er mange, der argumenterer for, at der aldrig er grund til at låne penge til forbrug. Som udgangspunkt er det muligvis rigtigt, men vi kan alle komme ud for at få en uforudset regning eller skulle en tur forbi tandlægen til den helt store tur. Har du styr på økonomien og regnet på, hvad det betyder for din hverdag at låne pengene er der ikke noget i vejen for at låne, hvis det er nødvendigt. Begynder du til gengæld at lån uden at have sat dig ind i omkostningerne og hvad du skriver under på kan det hurtigt blive en rigtig dyr oplevelse. 
Tænk over, om det du gerne vil låne penge til er noget du kan spare op til og købe senere, noget du kan undvære eller noget du skal have betalt nu. 

Skal du have betalt en regning, der ellers ryger til inkasso, er det ofte en bedre og billigere løsning at låne pengene, så du kan få regningen betalt og derefter betale den tilbage i små, overkommelige bidder, frem for de ofte dyre og omstændige omkostninger ved en inkasso indkrævning.

Ønsker du dig til gengæld en ny sofa eller en uge på Maldiverne er der måske en anden løsning på det. Hvis ikke, er det vigtigt, at du har en klar ide og forståelse for de krav og udgifter der er forbundet med lånet.

Kort sagt; Tænk før du låner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce