Connery

Foo Fighters - Concrete and Gold [Anmeldelse]

Foo Fighters bedste udspil i 10 år - og endda med Justin Timberlake i mixet.

5 ud af 6 stjerner

Der har altid været en slags uharmoni i Foo Fighters' lyd - ja, eller i hvert fald en kamp imellem det hårde og uordentlige og det perfektionistiske og melodiske. 

Det er en ting, der er lidt svær at sætte en finger på - man kan ikke andet end at kalde det lyden af Foo Fighters. En lyd, der har bragt Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel og Pat Smear frem til tronen af nutidens rock'n'roll. 

Set på konceptet relativ popularitet var Nirvana stadig større, men i en tid med så mange ændringer i musikbranchen, synes jeg, at det må være sikkert at sige, at Foo Fighters har vist sit værd i en sådan grad, at de på alle måder overgår alle andre samtidige rockbands. Det er ikke let at sætte de aldrende drengerøve i bås, og lyden er gået fra at være meget post-grunge til efterhånden at være rendyrket rock i sin mest ophøjede form. Det er i hvert fald, hvad seneste udspil fra Foo Fighters byder på: Concrete and Gold, hedder pladen.

Track-list

ANNONCE

Concrete and Gold er den mest afbalancerede udgivelse, vi til dato har set fra Foo Fighters. Og første nummer på pladen, den lille introagtige T-shirt, demonstrerer på bedste vis, hvilken plade, vi går ind til - den starter stille og ballade-agtigt og forvandler sig hurtigt til en overdådig rock-symfoni for at ende ud i et sæt ganske velkendte og alligevel nye Foo-fighter'ske riffs. 

Herefter kører pladen videre til næste skæring, som også er albummets første single-udspil: Run. Dette track er Foo Fighters i en tung, tung drejning med masser af tempo og en overraskende hård mellemdel. Et vaskeægte stadion-rock-nummer - og det samme kan siges om 'La Dee Da'. 

Det nuværende single-udspil 'The Sky is a Neighbourhood' er pladens absolut bredeste, mest Foo Fighters-agtige sang - hurtigt efterfulgt af 'The Line'.

Nummeret 'Sunday Rain' har en umiskendelig sen-Beatles agtig vibe over sig - og den store overraskelse som dette nummer gemmer på, taler da også til den udmelding: Selveste Paul McCartney er på trommerne.

Pladen er gennemført fra ende til anden, og vi ser her Foo Fighters i bedste form i 10 år siden Echoes, Silence, Patience & Grace fra 2007.

I forbindelse med udgivelsen af pladen har bandet udgivet en animeret fortælling om, hvordan pladen for alvor tog fart, da de landede superproduceren Greg Kurstin, der blandt andet står bag megasucceser på pop-himlen såsom Sia og Adele. 

ANNONCE

Bonusinfo: Concrete and Gold byder på et et par atypiske gæsteoptrædender - foruden Paul McCartney på trommer i Sunday Rain, lyder listen således:

  • Shawn Stockman fra Boyz II Men lægger kor på nummeret Concrete and Gold. 
  • Justin Timberlake synger la la las på Make it Right.
  • Den anerkendte saxofonist Dave Koz spiller på La Dee Da.
ANNONCE
Foo Fighters - Run
Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
Del

Seneste nyt