Connery

Folketingsvalg: Her kan du se hvilke reklamekampagner partierne kører på Facebook, om de overholder reglerne og hvor mange penge de bruger på platformen

Oplys dig selv

Så er valgkampen officielt i gang, og jeg har blot en enkelt opfordring:

Alle opslag på sociale medier, hvor de opstillingsparate partier bruger deres dyrekøbte taletid på at fremhæve fejlene ved modpartierne, i stedet for at tale deres egen politik - sav lortet ned!

Det hjælper ikke befolkningen at dyrke fjendebilleder, til gengæld hjælper det den enkeltes valg, at vide HVAD de stemmer på. Krydset sættes ved et vi stemmer på - ikke det vi stemmer imod. 

ANNONCE
Folketingsvalg: Her kan du se hvilke reklamekampagner partierne kører på Facebook, om de overholder reglerne og hvor mange penge de bruger på platformen

Facebook lader dig tjekke partierne

Facebook har lanceret et Ad Library, der lader alle brugere fremsøge reklamer, der er fremstillet eller sponsoreret direkte af politiske partier, og det er et rigtig godt værktøj, til at tage stikprøve på de forskellige partiers valgkamp.

Her kan man få et overblik over hvilke reklamer partierne kører, om de overholder reglerne - og et cirkatal på promoveringsbudgettet for kampagnerne. Og det er ret interessant.

En lille stikprøve på de opstillingsparate partier, giver et tydeligt billede af, at en del partier ikke markerer deres reklamer som politisk materiale, mens andre har meget travlt med at skyde mod de andre partiers fejltagelser - og et enkelttilfælde hvor kampagnemateriale er så dårligt sammensat, at det bruger direkte ophavsretsligt beskyttede stockfotos med vandmærker.

Tjek et udvalg i galleriet - og hold selv øje med udviklingen på Facebooks Ad Library.

NB. Stram Kurs er ikke at finde, da de i slutningen af april fik permanent ban af Facebook, for gentagne overtrædelser af Facebooks regelsæt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce