Connery

Fokus på livet som fængselsbetjent: 'Huset' er DR's nye seriesatsning

Den kommende dramaserie har premiere om lidt

DR har løftet sløret for deres seneste dramasatsning; 'Huset'. Serien tager seerne med ind i et nedslidt dansk fængsel, kendt som Huset, og præsenterer livet gennem øjnene på fængselsbetjente frem for det mere traditionelle fangeperspektiv.

Serien har en stjernespækket hovedrollebesætning, der inkluderer Sofie Gråbøl, David Dencik, Youssef Wayne Hvidtfeldt og Charlotte Fich. Andre medvirkende inkluderer bl.a. Laura Christensen, Bjarne Henriksen, Gustav Dyekjær Giese, Sami Darr, Dan Boie, Mads Rømer og Ida Cæcilie Rasmussen.

Huset er blevet skabt af Kim Fupz Aakeson i tæt samarbejde med instruktørerne Frederik Louis Hviid ('Shorta') og Michael Noer ('R' og 'Nordvest'), og serien udforsker fængselsbetjentenes rå og fjendtlige arbejdsmiljø og deres liv uden for fængselsmurene, som er fyldt med konflikter, hemmeligheder og ensomhed.

Serien indledes med nyheden om, at fængslet vil blive lukket, medmindre man får bugt med den dårlige omtale, hierarkiet og handlen med stoffer. Det skaber hurtigt to fløje blandt betjentene, og for de fire hovedpersoner bliver det startskuddet til, at deres personlige udfordringer smelter sammen med livet i fængslet.

Et skridt fremad for DR Drama
Henriette Marienlund, Fiktionschef i DR, udtaler i en pressemeddelelse: ”Serien går til kanten i forhold til at skabe et råt miljø og give indsigt i en verden, som de færreste nok kender. Det er noget helt andet end serierne ’Carmen Curlers 2’ og ’Bag enhver mand’, som begge kommer på DR senere i år. Serien er på mange måder symbolet på vores intention om ikke at lave fiktion, der er en metervare, men at vi tør og vil ud og lave serier, der lever i deres egen ret og er tro mod netop deres univers."

'Huset' markerer en modig og spændende retning for DR, og ser ud til at være en must-see for danske tv-entusiaster, der er på udkig efter noget nyt og anderledes.

'Huset' har premiere den 1. september på DRTV og d. 3. september kl. 20:00 på DR1. Serien kommer til at bestå af seks afsnit, hver med en varighed af 58 minutter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce