Connery

Flagskibet over dem alle: Samsung Galaxy Note10+ [Test]

Samsung har pakket alt det bedste, i det dyreste, med det flotteste design.

6 ud af 6 stjerner

Samsung er på banen med en ny variant af deres kæmpe-smartphone: Galaxy Note. Og der er sket ting og sager. 

En del af denne smartphones indmad er baseret på samme teknologi som i forårets Samsung Galaxy S10-serie, og det er ikke et problem, for den er en helt formidabel smartphone - men en række tweaks, har løftet den nye Note10+ til et nyt niveau. 

ANNONCE
Samsung Galaxy Note 10+
 • Display: 6.8" AMOLED display med 1440x3040 pixels (2K)
 • Chipset: Exynos 9825 chipset: Octa-core processor, Mali-G76 GPU.
 • RAM: 12 GB RAM
 • Lagerplads: 256 GB eller 512 GB + op til 1TB microSD
 • Primært kamera: Quad-cam (12 MP wide, 12 MP ultrawide, 12 MP telephoto, Time-of-flight 3D VGA cam).
 • Frontkamera: 10 MP Dual Pixel.
 • Batteri: 4300 maH, understøtter Fast Charging 45 Watt.
 • Styresystem: Android 9.0 + One UI
 • Vægt: 196 gram
 • Stylus: S-Pen med indbygget bluetooth, accelerometer og gyroskop.
 • Tilslutning: USB-C
 • Pris: Fra 8.499,- kroner
ANNONCE

For det første, har vi at gøre med en seriøs batterikonge. Note er stor, og det betyder også, at den skal bruge en del juice, til at holde den kørende. Det får man i form af et enormt 4300 mAh batteri, der er tættere på at ville holde telefonen kørende i to dage, end i en enkelt, som stadig er udgangspunktet for langt de fleste smartphones på markedet i dag. 

Men en anden ting gør sig også gældende, i en bedre batterioplevelse: Samsung har nemlig langt om længe oppet sig på opladningsfronten, og denne smartphone understøtter hurtigopladning med helt op til 45 Watt-oplader. Det er en gigantisk forbedring, for når man har med så stort et batteri at gøre, er det en fordel, at man kan tanke hurtigt op på strøm, og ikke er hensat til at skulle gøre brug af den klassiske “telefon i laderen, når jeg selv er i laderen”-strategi. 

ANNONCE

Note-serien, med sin snart ikoniske stylus - S-pennen - har i mange år henvendt sig til folk med business-mindede livsstile, men den nye Note vil mere, end blot at være forretningsfolkenes bedste ven - den er også et powerhouse, når det kommer til gaming og medieforbrug. Liquid cooling og Samsungs Game-Booster mode er begge til stede, og det gør sig rigtig godt, på en smartphone der i øvrigt har 12 GB RAM at kaste rundt med. 

Faktisk, og det er en stor udtalelse, er Note10+ den smartphone, der til dato har givet mig det absolut bedste indtryk på mobil-gaming. Helt principielt har jeg længe været imod at spille traditionelle spil fra en smartphone - det er besværligt, bøvlet og som regel en meget underlegen oplevelse, i forhold til andre typer gaming. 

Men så fik jeg muligheden for at prøve en betaversion af Call of Duty Mobile, og er du gal, det kører smooth. Takket være telefonens kraftige specs og gode køling, er der ikke en finger at sætte på performance, men den tilpas store Note-skærm, låner sig selv godt til, at man rent faktisk kan manøvrere konkurrencedygtigt i et FPS-spil, på en touchskærm. Og det havde jeg aldrig troet, at jeg skulle skrive. 

ANNONCE
Flagskibet over dem alle: Samsung Galaxy Note10+ [Test]

Design

Samsung har lagt sig i selen, for at give Note sit helt eget udtryk, og det er lykkedes ret godt. Note10+ har det mest rammeminimale design, der pt. er at finde på markedet. Samsung har længe arbejdet med det udtryk de kalder ‘Infinity-display’, og jeg mener for første gang, at det begynder at nærme sig det uendelige. Screen for days. Selvom Note10+ med 6.8” skærm er den største skærm i Note-serien til dato, er selve telefonen ikke mærkbart større end sidste års Note9 - faktisk er telefonen med en tykkelse på 7.9 mm næsten 1 mm tyndere, og den vejer også 5 gram mindre - det er småting, men værd at nævne. 

På S10+ havde Samsung placeret frontkameraet i deres drop-notch design ude i højre hjørne - på Note10+ er den flyttet ind i midten, og det giver både et meget tilfredsstillende symmetrisk udseende - og en bedre positionering, når kameraet rent faktisk skal bruges.

Det er efterhånden blevet standard, at beklæde ikke blot forside, men også bagsiden af en smartphone med glas - og det fortsætter Samsung også med her, men det er den modstandsdygtige Gorilla Glass 6, der omslutter de udsatte flader, som holdes sammen af en clean aluminumsramme, der flader helt ud i både top og bund. De flade endeposter gør sig ikke blot godt fra et æstetisk synspunkt - de er også behagelige og praktiske, når man skal have et godt greb på telefonen i bredformat, eksempelvis når man ser videoer eller spiller. 

Det er vigtigt at en high-end smartphone ser lækker ud, men det er endnu mere vigtigt, at den er lækker at holde i hånden - og begge dele er lykkedes. 

ANNONCE
Aura Glow - Flagskibet over dem alle: Samsung Galaxy Note10+ [Test] Aura Glow

Vi kan ikke afslutte designet, uden at nævne den vanvittige farvevariant, der har taget nettet med storm: Aura Glow. Aura Glow er svær at beskrive, i direkte betragtning har den en spejlblank metallisk overflade - men lige så snart betragtningsvinklen ændres, eller lyset rammer den, brydes overfladen op i alle regnbuens farver - det er vildt, og ikke særligt konservativt - men personligt elsker jeg det.

Det er clean og kaotisk på samme tid - den eneste udfordring er, at man virkelig gerne vil vise den frem, hvis man har den farvevariant. Det er en udfordring fordi, at du med så dyr en smartphone, selvfølgelig vil beskytte den med et cover: Løsningen her, er at gå efter et gennemsigtigt cover i silikone eller hård plast. 

ANNONCE

En perlerække af specialfeatures

Som tidligere nævnt, baseres chipsettet med processor-kraft og grafikperformance på samme variant, som benyttes i S10+, og derfor vil jeg i stedet for at gå for dybt ned i performance, bruge lidt spalteplads, på at fortælle, hvad det er, der gør den nye Note, til et værktøj der tager produktiviteten til næste niveau. 

ANNONCE
Flagskibet over dem alle: Samsung Galaxy Note10+ [Test]

Tryllestaven

S-Pennen er den gennemgående gadget, der definerer Note-serien lige så meget som den store størrelse. Den kan stadig bruges til at skrible hurtige noter, både i forskellige programmer og direkte fra låseskærmen, men en række nye features og opgraderinger, har gjort den til lidt af et multitool. 

Den har nu op til 10 timers batteritid, og oplades selvfølgelig løbende, når den er isat smartphonen. 

S-Pennen er forbundet til Note10 via Bluetooth, og den forbindelse er blevet forbedret i år. 

Det betyder, at S Pen rent faktisk fungerer som en fjernbetjening i flere henseender - rent business-wise, kunne man forestille sig, at den er en god powerpoint clicker, til diverse præsentationer - men den har også indbygget fjernstyring til kamera og multimediefunktioner. 

Som noget nyt, er den udstyret med integreret accelerometer og gyrometer - og det betyder, at telefonen kan tracke alle bevægelser fra pennen. Det er bliver udnyttet i en række nye gestures: Når du har lært, hvordan du skal vifte pennen, kan den benyttes til et skifte kameratilstand, optage og pause video og zoome ind og ud på afstand - og det er ret fedt, hvis du er en enmandshær til mobil video og foto. 

ANNONCE
Flagskibet over dem alle: Samsung Galaxy Note10+ [Test]

Notater

Noter som du tager med S-Pennen, kan nu konverteres direkte til digital tekst, og den genkender skrift fra virkelig grimme kragetæer. Når du har kradset dine noter ned med penne, klikker du på 'convert to text'-knappen, og så får du direkte kopierbar tekst, som kan pastes ind i et hvilket som helst tekstdokument. 

ANNONCE
DeX Desktop - Flagskibet over dem alle: Samsung Galaxy Note10+ [Test] DeX Desktop

Øget produktivitet: Samsung Dex og Link to Windows. 
Samsung Dex har et par år på bagen, men er nu blevet endnu bedre. 

Man kan nu downloade DeX-appen til PC og Mac, og når det er gjort, kan man forbinde Note10+ til sin laptop via USB-C kabel. Herfra kan man nu benytte laptoppens input til at styre udvalgte apps fra telefonen, overføre filer, og arbejde med tekster. 

Det fine ved DeX, er at du kan benytte en hvilken som helst laptop, der så tilpasser input og klassiske tastaturgenveje, til DeX-skrivebordet - og det er smartphonens hardware, der arbejder med de forskellige apps, der launches på skrivebordet. Langt de fleste apps kan launches - så du kan spille smartphone-spil på din computerskærm, eller arbejde med præsentationer og dokumenter på tværs af MS Office, Google Docs og et udvalg af Adobe-programmer. 

ANNONCE

Samsung Link to Windows er til gengæld en direkte WiFi opkobling mellem PC og smartphone, der giver en direkte adgang til dit smartphone-interface fra PC-en, så kan du styre din smartphone fra computeren - og endnu vigtigere - lynhurtigt overfører filer mellem enhederne. 

ANNONCE
Flagskibet over dem alle: Samsung Galaxy Note10+ [Test]

3D Målinger
Galaxy Note10+ er udstyret med et 3D kamera, der gør sig anvendelig til flere formål. Det giver blandt andet mulighed for at lave 3D-scanninger af fysiske objekter, og endnu mere anvendeligt: Afstandsmåling og opmåling af objekter i 3D. 

Alt det andet

Samsung Galaxy Note10+ har andre features, vi tidligere har hyldet på andre modeller: Det er reverse wireless charging (Wireless Powershare), så du kan oplade earplugs, Galaxy Watch, eller selv alle andre smartphones, der er modtagelige overfår trådløs opladning. 

Kameraet i Note10+ er godt, og meget genkendeligt fra S10 Pro, det der virkelig adskiller den, er kamerasoftwaren, der har fået et løft - og især på videofronten er er blevet bedre - det nye videoredigeringsværktøj er meget intuitivt, og gør det let at klippe, redigere og endda samle forskellige videoklip, hvis man ønsker. Der er også mulighed for direkte implementering af undertekster - og man kan lege med lidt grafisk overlæg ved hjælp af S-pennen. Note10+ er ydermere gået i samarbejde med Adobe, der har lavet en app-tilpasning, der gør fuld brug af smartphonens GPU, under mere krævende videoredigering med Adobe Rush.

Videokameraet har også, takket være TOF-kameraet, fået en funktion, der giver gør det muligt at tilpasse mikrofonoptagelser, fra det du filmer: Zoom-in mic, hedder det - det er ikke banebrydende fantastisk - men hvis du filmer koncerter, eller en tale, er det en behjælpelig funktion, der takket være AI, fokuserer på lyden, fra dit videofokus. Og det fungerer-ish. 

ANNONCE

Samsung Galaxy Note10+ er en imponerende sammensat smartphone, der henvender sig til dem, der vil have toppen af toppen. Den udstråler kvalitet og er sammensat den vildeste pakke af features, hvis man ikke blot går benhårdt efter en ting - men gerne vil kunne gøre det hele. 

Top-performance, top-batteri og opladningsfeatures. Lækkert design og flot skærm, en mere anvendelig stylus end nogensinde før - og en business smartphone, der pludselig har fået et meget bredere appeal. 

Der er tre ting, man for alvor bør tage med i overvejelserne, hvis man vil have fingrene i Note10+. Først og fremmest, er prisen i den højeste ende: 512 GB Lager og 12 GB RAM koster 9.399 kroner, mens du - hvis du kan nøjes med halvdelen af lagerpladsen, kan slippe med 8.499,- kroner (Vejledende salgspriser). 

Den næste ting, er at størrelsen er en faktor: Det har den altid været med Note-serien, og selvom Samsung er sluppet afsted med at smide en større skærm i samme formfaktor som sidste års Note9, ER det en stor smartphone at håndtere - Her er pennen selvfølgelig behjælpelig, men hvis du virkelig skal have noget fra hånden med Note10+, skal du alt andet lige - have gang i begge hænder. Hvis størrelsen er et problem for dig, er det værd at overveje den mindre Galay Note10, der med en 6.4" skærm, er lettere at arbejde med i enhåndsbetjening - her må man så se sig til takke med et mindre batteri og lidt færre RAM. 

Den tredje og vigtigste ting: Når først du har vænnet dig, til at bruge en Note10+, er det virkelig svært at gå ned i både størrelse og specifikationer. Den er bare lækker. 

Samsung Galaxy Note10+ er på markedet nu.

PS. Den faste læser vil vide, at jeg for længst har afskrevet 3.5 mm jackstikket, og derfor er det ikke en anke for mig, at det ikke længere er til stede i Note-serien. Især ikke, når det giver et trade-off med mere batteri og et tyndere design. Men hvis det betyder noget for dig, er det vigtigt at nævne. Der er intet jack-stik i Note10+. USB-C og Bluetooth all the way. Der medfølger et sæt AKG USB-C headphones, hvis du endnu ikke er hoppet på wireless headset-bølgen.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt