Connery

Fjæstad & Hellemann Bros. - Songs Of Jacob Elk [Anmeldelse]

Det er en fantastisk rejse, når et krøllet sind skal formuleres og formidles musikalsk.

5 6 0 11
5 ud af 6 stjerner
Fjæstad & Hellemann Bros.

Kunstner: Fjæstad & Hellemann Bros.
Titel: Songs Of Jacob Elk
Udgivelsesdato: 10/11-17
Pladeselskab: Egenudgivelse

Fjæstad og Jacob Elk - Fjæstad & Hellemann Bros. - Songs Of Jacob Elk [Anmeldelse] Fjæstad og Jacob Elk

Tag med på en rejse 20-30 år tilbage i tiden - rent mentalt altså. Lad tonerne af Bjørn Fjæstads fantastiske vokal forføre dit sind, alt imens du får en rundtur i Jacob Elks før hen så krøllede sind.

Lad det være sagt med det samme; "Songs of Jacob Elk" er intet mindre en tour de force udi musikalske og lyriske genialiteter og jeg har svært ved at få hænderne ned pga netop dette. Musikalsk og lyrisk rammer vi niveauer, som mange kun drømmer om - ja superlativerne står jo nærmest i kø.

Med et udspring i en personlig nedtur - eller ultimativt kollaps, forsaget af, ja Jacob Elk selv, har han genrejst sig ved hjælp af, hvad der vel bedst kan beskrives som musikalsk selvterapi.

Med Jacobs egne ord: "Jeg var 100 % udbrændt! Jeg kunne ingenting! Og jeg havde brugt alkohol til at holde mig oppe (flygte?) i alt for mange år. Nogen kalder det stress. Nogen kalder det for et sammenbrud eller måske dårlige nerver? Jeg kalder det i mit eget spejl for et “krøllet sind”. For det var jo ikke jobbet eller familien - eller noget som helst andet - der havde væltet mig. Det var mig selv - der var væltet over mig selv!"

Med toner der leder tankerne hen på 70'ernes David Bowie, Beatles og andre af den tids store musikere, formår Jacob Elk i samarbejde med Peter Hellemann Jørgensen, Jens Helleman Jørgensen (to store navne indenfor teaterkoncerter) og Bjørn Fjæstad (forsangeren fra det legendariske danske band Baal) at bearbejde og beskrive den personlige nedsmeltning, uden at det på nogen måde bliver kvalmt eller intetsigende. 

Absolut undervurderet, absolut underspillet, absolut lytteværdigt, absolut en kandidat til et album der om noget definerer den konflik, som et barn af 70'erne kan havne i, men også absolut svært at forstå for børn af 00'erne pga den lyriske kompleksitet.
 

Du finder link til streamingtjenester med albummet HER!

Fjæstad & Hellemann Bros.- Like Pinocchio
Del