Connery

Filterkaffen fylder mindre hos danskerne

Næsten halvdelen af de danske kaffedrikkere drømmer om fuldautomatisk kaffemaskine

Den 1. oktober er international kaffedag - og hvem bedre til at fejre det, end det koffeinhungrende danske folk?

Kaffe kommer i mange former, og mens filterkaffen i mange år har været synonym med dansk kaffeslabberas, er den klassiske kop trucker- og institutionskaffe på retur. 

Når nu en række af forskellige kriser kradser på døren, kunne man måske tro, at pulverkaffe vinder indpas - men realiteten er en anden: Den fuldautomatiske kaffemaskine er på fremmarch.

Meldingen kommer fra køkkenapparatproducenten De'Longhi, der har gennemført en undersøgelse blandt de danske kaffedrikkere. 

Næsten ingen drikker mere kaffe end danskere og selvom de fleste stadig foretrækker filterkaffe, tegner der sig en ny tendens: Tæt på halvdelen af os overvejer at købe en fuldautomatisk espressomaskine, som kan brygge kaffe på hele bønner med et enkelt tryk på en knap.

ANNONCE
Den fuldautomatiske kaffemaskine fra De'Longhi er en af de store opgraderinger som danskerne har anskaffet sig under pandemien - Filterkaffen fylder mindre hos danskerne Den fuldautomatiske kaffemaskine fra De'Longhi er en af de store opgraderinger som danskerne har anskaffet sig under pandemien

I forbindelse med undersøgelsen, viser det sig også at halvdelen af de danske fuldautomatiske kaffemaskiner er købt inden for de seneste to år. 

"Kaffe er en vigtig del af den danske kultur, og kvaliteten af den kaffe, vi drikker i dag, er blevet endnu vigtigere. Interessen for fuldautomatiske kaffemaskiner steg under pandemien da folk arbejdede hjemme, og vi ser at tendensen fortsætter. Undersøgelsen viser, at en af de vigtigste årsager til at overveje en fuldautomatisk kaffemaskine, er ønsket om en endnu større kaffeoplevelse. Friskmalede kaffebønner smager bare bedre, og det er vigtigt for mange, at de kan lave en kop kaffe på nymalede bønner med blot et enkelt tryk på en knap", udtaler Jean Baptiste Viton, Senior Product Marketing Manager for De’Longhi Scandinavia.

Samtidig viser undersøgelsen også, at den mere dedikerede brygningsindsats med manuel espressomaskine, kun finder sted blandt cirka en tiendel af kaffedrikkerne. 

Samtidig viser undersøgelsen, at den kaffemaskine, der finder mest anvendelse i de danske hjem, netop er den fuldautomatiske af slagsen. Her benyttes den i høj grad til at brygge kaffe, er når man får gæster i hjemmet, dog skarpt efterfulgt af den sagnsomspundne kop morgenkaffe.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce