Connery

Film man ser frem til i 2014 [Part 1 af 6] – Oscar-edition!

Mine filmanbefalinger til det kommende år!

American Hustle - Film man ser frem til i 2014 [Part 1 af 6] – Oscar-edition! American Hustle
I denne artikelserie vil jeg give mit personlige bud på de film, som man er nødt til at se i 2014. Serien skal fungere som en lille guide til hvilke film, man kan forvente noget af i de kommende tider.

I denne omgang fokuserer vi på de film, som uden tvivl vækker interessen hos Oscar-komiteen!
ANNONCE
Film man ser frem til i 2014 [Part 1 af 6] – Oscar-edition!
Wolf of Wall Street
Biografpremiere: 6. januar 2014

Martin Scorsese er endelig tilbage med en virkelighedsbaseret storfilm om Jordan Belfort, som formåede at komme til tops på Wall Street, men til sidst endte i kriminalitet og korruption. Filmen byder på endnu et samarbejde mellem Scorsese og Leonardo DiCaprio- et unikt samarbejde man aldrig tager fejl af! Scorseses ’rise and fall’-koncepter har altid haft stor succes – f.eks. ’Mean Streets’, ’Goodfellas’ og ’The Aviator’ – og anmelderne er allerede ellevilde med filmen. Mon ikke snart DiCaprio hiver den Oscar i land?
ANNONCE
Film man ser frem til i 2014 [Part 1 af 6] – Oscar-edition!
American Hustle
Biografpremiere: 23. Januar 2014

‘Silver Linings Playbook’ var uden tvivl en af årets helt store overraskelser i 2013, og nu har instruktøren David O. Russell valgt at flette filmens formidable hovedrollepar sammen med stjernerne fra hans fantastiske film fra 2010, ’The Fighter’. Filmen omhandler en masse svindel, korruption, undercover-arbejde og ikke mindst et forhåbentligt interessant indblik i en verden bestående af mafiosoer og sjufter. Hvis opfindsomheden og manuskriptet er lige så stålfast og snedigt som hans tidligere film, så bliver ’American Hustle’ en ultra-klassiker!
ANNONCE
Film man ser frem til i 2014 [Part 1 af 6] – Oscar-edition!
Inside Llewyn Davis
Biografpremiere: 6. februar 2014

Coen-brødrene er berømte for deres særegnede og ultra-originale film såsom ’No Country for Old Men’ og ’Big Lebowski’, og denne gang tager de fat om den musikalske indfaldsvinkel på det store lærred. Hovedrollen spilles af Oscar Isaac (Drive), som i virkeligheden er en formidabel sanger, så mon ikke filmen bliver en lille herlig fortælling med realistiske undertoner og et solidt manuskript. Jeg spotter i hvert fald allerede en stor chance for Sscar-nomineringer indenfor den musikalske del.
ANNONCE
Film man ser frem til i 2014 [Part 1 af 6] – Oscar-edition!
12 Years a Slave
Biografpremiere: 20. februar 2014

Den unge nstruktør Steve McQueen har haft stor succes med filmene ’Shame og Hunger’ – begge med den dygtige Michael Fassbender i hovedrollen – og nu prøver han kræfter med den skæbnesvangre historie om den sorte slave, Solomon Northup. På kort tid har McQueen fået dannet sig et formidabelt navn indenfor de kunstneriske rækker af Hollywoods instruktører, og jeg spår denne film til at blive hans største mesterværk. Uden tvivl en god blanding af stærkt drama, hårdtslående realisme og ikke mindst en masse stof til eftertanke.
ANNONCE
Film man ser frem til i 2014 [Part 1 af 6] – Oscar-edition!
Kaze tachinu
Biografpremiere: 16. april 2014

Hayao Miyazagi meddelte for kort tid siden sin afsked fra filmverdenen, hvilket ledte til lanceringen af den allersidste filmhilsen til alle hans fans. Denne japanske mesteranimator kan få selv nogle af produktionerne fra Disney-Pixar til at ligne noget, som en 5-årig har tegnet, og blandt hans mest formidable værker finder man ’Min Nabo Totoro’ og’ Chihiro & Heksene’. Denne afskedsfilm omhandler Jiro Horikoshi, som designede fly under 2. verdenskrig. Hvis man lytter til anmelderne, virker filmen allerede til at være en fantastisk afslutning på hans i forvejen omfangsrige karriere.
ANNONCE
Film man ser frem til i 2014 [Part 1 af 6] – Oscar-edition!
Interstellar
Biografpremiere: 6. november 2014

Dette mystiske projekt af Christopher Nolan er stadig fortroligt, da man indtil videre kun har set en meget indholdsfattig teaser. Beskrivelsen af filmen går på, at en flok mennesker udforsker nyligt opståede ormehuller, som fjerner grænserne for, hvordan mennesker kan rejse gennem tid og rum. Selve konceptet lyder allerede ufatteligt lovende, og Christopher Nolan – min favorit-instruktør – skal uden tvivl nok få gjort en uforglemmelig storfilm ud af konceptet. Broderen Jonathan har også joinet manuskriptskrivningen, og de to får hurtigt tingene til at sprudle. Desuden har Matthew McConaughey det seneste stykke tid bevist, at han kan spille mere seriøse roller (’Mud’, f.eks.), og han skal nok vise sit værd i fronten.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce