Connery

FIFA Fever

Connery anmelder DVD'en: FIFA Fever - 100 år med de bedste øjeblikke fra FIFA.

4 ud af 6 stjerner
I anledningen af FIFAs 100 års jubilæum, fejrer de sig selv med udgivelsen af denne DVD, som er spækket med det bedste fra 100 års VM. Her er de bedste oplevelser med navne som Zidane, Platini, Cruyff, Ronaldo og Pelé.
FIFA Fever
Plastikken blev flået af den nye DVD, som hurtigt blev smidt i maskinen; "Flere timers underholdning" stod der på pakken. Forventningsfuldt startede jeg fra en ende af med at se verdens 10 bedste langskudsmål - "wooow", "vildt" og "syyygt!", var ordene, som kom ud af munden på mig. Det tegnede godt, her var altså en DVD med det bedste af det bedste - en DVD, som skulle bevise, hvorfor fodbold bliver kaldt for det smukkeste spil i verden.

Joseph S. Blatter, præsidenten for FIFA udtaler om DVD"en: FIFA fejrer sin 100 års fødselsdag, og det er min store fornøjelse at byde dig velkommen til vores erindrings-DVD; FIFA Fever. DVD"en indeholder flere timers nonstop fodbold action, som du helt sikkert får lyst til at se igen og igen. Disse fantastiske optagelser byder på fodboldspillere i alle aldre, køn og nationaliteter som alle yder deres allerbedste, og er i sanhed en vidnesbryd om fodboldens unikke, globale og samlende kraft. Jeg er sikker på, at du vil nyde FIFA Fever og forhåbentligt tage færdigheder og fair play med fra DVD"en og ud på banen!

DVD"en indeholder ikke blot alle de bedste mål og redninger - nej den dækker faktisk meget bredt over FIFA"s historie. På den første CD får man altså vigtige informationer om, hvem der var verdens første indskiftningsspiller, og hvem der scorede det første mål som indskrifter. Ligeledes hvem fik det første røde kort, alt sammen informationer som mest interesserer entusiasten, hvilket denne DVD også henvender sig til - altså, det er nok ikke noget du skal smække på maskinen, lørdag aften med kæresten ved din side.

En sjov ting ved DVD"en er, at følge udviklingen der har været i fodboldspillet siden 1930, det er ikke kun det sportslige i form af det langsomme spil, men også i høj grad det at se spillernes outfits som mere lignede noget man tog på til søndagsturen, end på grønsværen.

Den mere useriøse og charmerende side af sporten, er også dækket i form af branderter, spillernes klædeskab og hår. Alt sammen noget som skal minde os om, at fodbold ikke altid kun handler om penge og status, men i høj grad også kærlighed til spillet.

Den beskriver de store kampe, hold og spillere i turneringen gennem årene. Man kommer ikke uden om spillere som Pelé og Platini, som næsen får sit helt eget kapitel. Der bliver også beskrevet spillere, som du helt sikkert ikke kender i forvejen. Vi bliver budt på nogle af de bedste øjeblikke, som i 1986, hvor Diego Maradona praktisk talt snød bukserne af halvdelen af det engelske hold, for derefter at score det bedste mål i Cuppens historie.

Her stopper det rosenrøde dog også; 195 minutter er lang tid, også selvom det er fodbold. Flere gange tog jeg mig selv i at side og kede mig lidt. Om det var fordi at det pågælende kapitel handlede om Futsal, U17 VM eller endnu værre: kvinde fodbold, skal jeg ikke kunne sige. Fakta er at denne DVD også har mørke sider, som bestemt ikke var underholdende. Musikken på DVD"en er noget generisk upbeat techno, som næsten konstant kører i de 195 lange minutter. På et tidspunkt sagde min bror, som jeg så den sammen med, til mig: "Det ligner noget nogle drenge på teknisk skole har lavet". Jeg måtte give ham ret, sammenklipningen og kvaliteten af produktet er meget lavt, og jeg undres hvorfor FIFA"s store pengekasse, ikke har kunnet betale nogle professionelle, som lige kunne skrue alle disse lækre detaljer sammen, som vi alle holder så meget af.

Jeg blev lidt skuffet da der ude på DVD"en var fremhævet navnet Michael Laudrup, her tænker man "Så kan det jo ikke gå helt galt". Det blev til 195 minutter hvor det eneste jeg så til Laudrup er da han score det kendte mål hvor Svend Gehrs jublende råber: " ...Så skyder han... Nej, han venter... Det er genialt det dér!" Jeg havde forventet mere end de 5 sekunder FIFA!

Faktisk får vi kun set den danske trøje i tre omgange; Den ovennævnte, Thomas Sørens dobbelte drop mod England samt Danmarks midtbane som udspilles af Senegal. Ikke just noget vi kan være stolte af, at havde præget fodboldens verdenshistorie med.

Hvis du holder meget af fodbold, bliver disse kedelige faktorer dog opvejet af de mange smukke detaljer og øjeblikke, som denne DVD trods alt byder på, med mål og detaljer som kan ses om og om igen. Den er et "must have" for entusiasten.

Kapitler:

CD 1:

1. Top 10 goals - blasters

2. Famous fits

3. Great games - clash of the titans

4. Controversy 1

5. Great players - goalkeepers

6. FIFA women"s world cup

7. Fans galore

8. Great teams 1 - Hungary 1954

9. Bloopers 1

10. Top 10 goals - headers

11. Coaches

12. Moments 1

13. Great games 2 - comeback

14. Great players - defenders

15. FIFA world youth championship

16. Top 10 goals - free kicks

17. Great teams 2 - brazil 1970

Bonus:

Hammerings

Bloopers

CD 2:

1. top 10 goals solo

2. Gream games 3 - clash of the titans

3. Great players 3 - midfielders

4. FIFA futsal world championship

5. Fights and fouls

6. Great games 3 - Brazil 1958

7. Controversy 2

8. Fashion

9. Bloopers 2

10. Best saves

11. Moments 2

12. Villains 1

13. Great Games 4 - upsets

14. FIFA U-17 World Champoinship

15. Top 10 goals - team goals

16. Great teams 4 - Holland

17. Great players 4 - attackers

Bonus:

New official film of the 1030 FIFA world cup

France 98 review

Germany special

English special - 1966
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce