Connery

FIFA 2006 til PC

Så er det blevet tid til vi skal kigge på seneste skud på stammen af FIFA serien fra EA Sports.

4 ud af 6 stjerner
Indledning:
FIFA 2006 til PC
EA har været så venlige at sende os deres nyeste udgivelse af FIFA serien.

Det første man ser, når man kigger på kassen med DVD"en i, er de kendte ansigter af Ronaldinho og Wayne Rooney. Det signalerer fornyelse og tyder på at der i denne udgivelse, er lagt stor vægt på de unge og nye talenter i fodbold. Der er ikke plads til Beckham og Pelé mere, og man glæder sig til at få det installeret, så man kan komme i gang med at være sin ynglings nation eller hold.

I det hele taget ligger FIFA 2006 op til fornyelse, for der er ikke fokuseret så meget på smarte finter, i denne udgave af FIFA er der lagt vægt på opbyggelse af angreb og at komme hurtigt tilbage i forsvaret. Men det ser vi nærmere på senere.

Første indtryk

Er det første gang man køber FIFA, skal man nok lige vænne sig til menu systemet, det faktisk ikke er særligt logisk bygget op, og fra tid til anden sidder man og leder efter en knap at trykke på for at komme videre. Men er man bekendt med tidligere udgaver af FIFA er man jo vant til dette. Et eller andet sted kunne man jo håbe på at EA Sports har valgt at koncentrere sig om spillet i stedet for menuerne.

Efter jeg har fået indstillet keyboardet, gamepaden, lyden, halvlegs-længder osv. Er jeg klar til at kaste mig ud i en Player Vs. Computer dyst på liv og død. Sådan føles det i hvert fald.

Jeg knuger min gamepad, så man skulle tro der aldrig kunne komme et signal ud fra den. Skærmen lyser op og frem træder spillerne på banen samtidig med man kan høre de to kommentatorer.

Jeg tager mig selv i at sidde og smile til skærmen, jeg tror sindstilstanden er den sammen som når jeg ser Danmark i Parken mod et eller andet land som bare skal knuses.

Grafikken

Faktisk er der ikke så meget at sige.

Grafikken er flot men som det plejer er det ikke det helt store der er sket fra sidste år. Men forbedringer hist og her er der trods alt. Det arbejder sig stille og roligt hen i mod en mere og mere naturtro gengivelse af en rigtig fodboldkamp. Men det er med meget små skridt, og jeg sidder hvert år og håber på flere ansigts detaljer og mere naturtro bevægelser.
ANNONCE
FIFA 2006 til PC
Her ser man tydelig at der stadig er lang vej endnu, hovedet er massiv, brillerne virker påklistret og trøjen ser ud som om den svæver over spillerens skuldrer. Ørerne ser mildest talt ud som om de har været med i et biluheld for 2 år siden.
FIFA 2006 til PC
Men her er et af de steder der er sket noget mere. Tilskuerne har fået mere liv og virker bedre når man sidder og spiller. De skaber en god stemning, og det virker faktisk rigtig godt.
ANNONCE
FIFA 2006 til PC
Når man spiller som billedet her viser, ligger man naturligvis ikke mærke til spillernes manglende detaljer i ansigtet. Og spillernes realisme i bevægelser er blevet forbedret en del.

Realisme

I de tidligere udgaver af FIFA, har jeg tit savnet, at de var "tungere at danse med". De havde utrolig let ved at dreje på en femøre, og det virkede ikke særlig realistisk. Men det føler jeg er blevet forbedret meget. Det tager også lidt tid at komme op i fart når man skal sprinte, nogle er selvfølgelig hurtigere end andre pga. deres færdigheder. Men generelt er spillet blevet "langsommere", og det er ikke så let at komme forbi forsvaret med et par hurtige afleveringer og en smart finte.

I FIFA 2006 er der lagt op til at det handler om at bygge et angreb op, præcis som vi ser det når vores favorit hold spiller i den virkelige verden.

Det er dog ikke kun angreb der skal bygges op, man skal også være hurtig til at komme tilbage i forsvaret, hvis man stik mod alle forventninger skulle være så uheldig at lave en fejlaflevering. Er man for langsom på det område, udnytter modspilleren hullet i forsvaret ganske hurtigt.

Spillet bygger ikke så meget på hurtige listige tricks, men der er arbejdet mere med at gøre spillet mere realistisk, derfor er det en vigtig at kunne bygge et angreb op stille og roligt, mens man kigger efter huller forsvaret når man spiller bolden videre til en medspiller.

Og når man tænker sig om er det jo heller ikke så tit man ser de RIGTIG gode detaljer i rigtige fodboldkampe.

Det er selvfølgelig stadig muligt at lave nogle fede detaljer, men det er tydeligt, at det ikke er det der er lagt vægt på.

Lyden

Lyden i FIFA 2006 er ikke markant bedre end i FIFA 2005, der er stadig to kommentatorer som på bedste vis prøver at komme med sjove kommentarer fra tid til anden. Og af og til føler man også at de direkte prøver at tirre én, hvis man fx prøver at score på lang afstand. Og lige netop dét virker rigtig sjovt når man spiller.

Spiller man dog meget, kan det godt blive lidt ensformigt, men der er helt klart kommet flere forskellige kommentarer de kan vælge i mellem, så det er blevet bedre. Men til sidst kan man godt ende med at slukke for de to kommentatorer.

Tilskuerne er en anden del af lyden, de hepper som altid, og kommer med slagsange som med lidt god vilje godt kunne høres som: "Vi sejler op af åen, vi sejler ned ad igen".

Det sidste er musikken når man er i menuerne. Den er jo obligatorisk. Det har tidligere været fx Robbie Williams, og denne gang er det fx Oasis. Om man kan li" det eller ej, er jo meget forskelligt, men jeg plejer ikke at være vild med musik i menuerne.

Når et musiknummer er færdig, skal det lige bemærkes, at der kommer en lille boks op og fortæller hvem der så skal spille. Den boks er faktisk ret irriterende, da den dækker for et par knapper af og til. Så må man pænt sidde og vente på den forsvinder igen efter en 5-7 sek.

Gameplay

Det er nemt at gå til hvad enten man vælger at bruge keyboard eller gamepad. Der er ikke så mange taster at holde styr på, men til gengæld er der mange kombinationer af de taster at holde styr på.

På den måde kan man med en kombination af tre taster lave en 1-2 aflevering med et lob.

Det kræver selvfølgelig lidt øvelse at kunne huske dem, men det plejer at komme til en stille og roligt.

Nyheder

Karrieredel

Overtag jobbet som manager i den klub du ønsker, og få fuld kontrol over personale, talentspejdere og holdmanagement. Begiv dig ud på en 15 sæsoner lang rejse, hvor du kan forsøge at føre en bundklub væk fra de ukendtes rækker eller overtage en storklub med højt ambitionsniveau. Indfri forventningerne fra klubstyrelse og sponsorer, og stræb efter succes i både ligaen og pokalturneringen.

Dette er et element som EA Sports har indført i mange andre udgivelser af deres sportsserie, fx NHL 2006 har det samme system.

Det tyder lidt på at de er ved at slå den almindelige fodbold sammen med management delen fra deres andet spil. Om de helt fusionerer til næste år bliver spændende at se.

Holdånd

I karrieredelen opnår du kun succes i klubben, hvis du skaber et hold, der fungerer som en helhed.

Sørg for at balancere kravene fra hver spiller, så holdmoralen og spillernes indbyrdes forståelse bliver bevaret. De hold, hvor spillerne har mest spilletid sammen på grønsværen, vinder i sidste ende flest titler.

Eksporter hold

Brug eksporter hold i karrieredelen for at gemme dit stjernespækkede hold, så du kan spille med det i "Spil nu". Den holdånd, du med møje og besvær har opbygget, kan nu bruges til at motivere spillerne mod enhver modstander.

Holdmanagement

Du skal sætte dit førstehold, før du kan begive dig ud på grønsværen. Benyt "Spillerstil-ikonerne" for at se hvilken spiller, der udmærker sig på de forskellige områder. Vælg "Mandsopdækning" for at sætte modstanderens bedste spiller ud af kampen.

Når dommeren fløjter kampen i gang, gælder det om at bevare spilovertaget i begge halvlege, benyt "Holdtaktik" til dette formål. Præstationsmåleren angiver, om du kan være din indsats bekendt.

Benyt "Rediger spiller" for at tilpasse en spiller undervejs i kampen, enten i form af at opdatere deres statistik, position eller udseende.

EA Sports Retro

Nyd nostalgien fra historiske øjeblikke og genoplev fodboldlegender som fx Rudi Völler og Abedi Pele.

Fanshop

Ved at bruge point, du har optjent i kampe, kan du få adgang til et "Klassisk XI-hold" og dets spillerbiografier, er "Verdens XI-hold, ekstra spillerdragter og nye jubelrutiner til oprettede spillere. Der er mere end 100 udfordringer i FIFA 2006 og hver spiller giver dig både point samt glæden ved at gennemføre.

Konklusion

FIFA 2006 skuffer bestemt ikke dem som trofast køber den nyeste udgave hvert år. Og har man ikke en tidligere udgave af FIFA, er FIFA 2006 bestemt et godt år at starte. Men kan få en smagsprøve på at være holdmanager samt at blive ét med din ynglings-spiller. Det kan godt være der ikke er sket det store rent lyd- og grafikmæssigt. Men der er masser af nye tiltag i spillet. Personligt glæder det mig at spillets gameplay er blevet mere realistisk og at der virkelig skal arbejdes for at få et godt angreb op at køre. Så jeg er en glad FIFA 2006 spiller. Spillet sniger sig op på et 7-tal på skala fra 1-10.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce