Connery

Fifa 12

For 19. gang udkommer EAs Fifa, men kan det leve op til forventningerne?

4 ud af 6 stjerner
Fifa 12
En ny fodboldsæson er begyndt, så derfor synes EA, vi skal forkæles med endnu en udgaveaf deres populære fodboldserie, Fifa. Det 19. spil i rækken har fået navnet Fifa 12 - hvorfor er vel ret åbenlyst? Spillet indeholder få nyskabelser, men er allerede nu det hurtigst sælgende sportsspil i historien.

Der er stadig 22 spillere og en dommer på banen, bolden er rund og tilskuerne skindøde, men EA har alligevel tilføjet et par småting. Tactical defending, precision dribbling og impact engine er tre tilføjelser, vi ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Og vel egentlig det eneste nye i en efterhånden udtømt genre.
ANNONCE
tothegame.com - Fifa 12 tothegame.com
Tactical defending er en videreudvikling af måden, hvorpå man forsvarer sig. Hvor man i Fifa 11 kunne nøjes med at holde kryds/A inde, mens man hiver en computermedspiller med i presset, skal man nu time sine tacklinger, afvente og i det hele taget være langt mere forudseende og præcis i sine indgreb. Og det er svært, kan jeg afsløre.

Når man angriber, har man meget mere frit spil, og spiller man mod sine kammerater, kan man ofte drible rundt i en evighed, indtil de mis-timer en tackling. Når det sker, sniger man sig blot udenom og smider klatten i rusen. Sådan går det i hvert fald ofte.
ANNONCE
tothegame.com - Fifa 12 tothegame.com
På den offensive front reagerer spillerne (i hvert fald de gode) endnu bedre end i tidligere installationer af Fifa, hvilket skyldes precision dribbling. Det åbner ikke op for en ny dimension, som tactical defending, men gør spillet mere livagtigt end tidligere. Desværre kan man ikke lade være med at tænke, at grunden til, det er blevet nemmere at drible er, at det er blevet sværere at forsvare.
 
Det samme gør impact engine, der tilføjer spillerne en helt anden fysik end tidligere set. Rammes en spiller af bolden i venstre, vil dette påvirke, hvordan han falder til jorden. Det giver nogle utroligt morsomme hændelser i løbet af kampene, men i det store hele gør det spillet til en mere livagtig affære.
ANNONCE
tothegame.com - Fifa 12 tothegame.com
Ellers er der lidt andre forbedringer i løbet af kampen. Blandt andet kan man nu, til tider, tage hurtige frispark og indkast, hvilket bidrager til en hurtigere og mere realistisk kampafvikling. Manager-delen har fået en gevaldig overhaling, og er en endnu mere helstøbt oplevelse end i 11’eren. Også online-delen er kraftigt forbedret, om end det stadig er muligt at gå ud af kampene, hvis man er håbløst bagud uden at blive straffet synderligt. Dog får den vindende part stadig sine point.

Som altid er grafikken også blevet finpudset uden de store dikkedarer. Spillet er flot, men ingen prisvinder. Igen, fristes jeg til at sige, ville jeg gerne have set lidt mere udvikling af tilskuerne, så man virkelig føler, man er til en fodboldkamp.
ANNONCE
tothegame.com - Fifa 12 tothegame.com
Kommentatorerne er i denne ombæring Martin Tyler, as usual, og så Alan Smith (tidligere  fodboldspiller for blandt andre Leeds, Arsenal og Newcastle). Her savner jeg virkelig Andy Gray, men efter hans fyring hos Sky Sports, røg jobbet hos EA desværre også. Endnu engang er der ikke blevet plads til Jan Mølby, Mark Strudahl eller de herrer Werge og Frimann, men EA har inkluderet et alternativt engelsk kommentatorpar i forskellige turneringer i form af Clive Tyldesley og Andy Townsend - hvem end de så er.

Soundtracket inkluderer navne som Glasvegas, Kasabian, The Hives, The Strokes og mange flere, men som så mange gange før, savner jeg virkelig de ørehængere, der tidligere har kendetegnet Fifa-serien. Her tænker jeg især på Blur - Song 2, Robbie Williams - It’s Only Us og Fatboy Slim - The Rockafellar Skank. Disse sange definerede min ungdomstid med Fifa, slush-ice og pølsehorn. Nu får vi istedet serveret en masse lettere ukendt musik, der fungerer mere som baggrundsstøj end som egentlige ørehængere.

Misforstå mig ret; lydene og musikken i spillet fungerer fint, men jeg savner bare en lidt mere slagkraftig lydside som tidligere.
ANNONCE
tothegame.com - Fifa 12 tothegame.com
Jeg har det lidt svært med Fifa 12. På den ene side, er spillet rigtig fedt. På den anden side er tilføjelserne til at overse, og så synes jeg altså, at 500 kroner er virkelig mange penge for, hvad jeg vil kalde, en “opdatering”.

Derfor skal man kun anskaffe sig Fifa 12, hvis man er virkelig hardcore-Fifa-fan (og ikke har nogle venner, som køber det), eller hvis man ikke ejer tidligere installationer i serien. Ellers kan jeg personligt godt undvære dette 19. kapitel af serien.

Fifa er rigtig fedt sammen med gutterne (eller veninderne, hvis de er til fodbold), men alene har jeg aldrig fornøjet mig synderligt over det. Det samme gør sig gældende for 12’eren. Online- og karriere-delene er da sjove, men i længden er Fifa kun fedt sammen med vennerne - her er det til gengæld også fedt.
ANNONCE
Karakter
Der gives karakter for henholdsvis gameplay, grafik, lyd og holdbarhed. Den samlede score er ikke en total af disse, men er anmelderens overordnede vurdering af spillet.
Gameplay: 5/6
Grafik: 4/6
Lyd: 3/6
Holdbarhed: 5/6
Samlet score: 4/6
Drengerøvsfaktor: 75%
Fact sheet
Titel: Fifa 12 (Fifa Soccer 12)
Platform: PS3/Xbox360/PC/PSP/Wii/3DS/PS2
Genre: Sport
Udvikler: EA Sports
Udgiver: EA
Singleplayer: Ja
Online multiplayer: Ja
Udgivelsesdato: 30. september 2011
ANNONCE
I samarbejde med
Spilanmeldelsen bliver leveret i samarbejde med OnePlayS.dk, som står for at levere spil til vores anmelder. 
Med OnePlayS.dk kan du leje dine spil billigt på nettet. Du beholder spillet, til du er færdig med at spille. Derefter sender du spillet portofrit tilbage. Når OnePlayS modtager spillet retur, sender de dig et nyt.

Det er en nem måde, at prøve mange forskellige spil, uden at investere for mange penge i dem selv. Der er desuden ingen bøder og gebyrer. Læs mere om OnePlayS.dk og oprettelse her.

Bemærk: 
Anmeldelsens karakter er ikke nødvendigvis OnePlayS.dk's vurdering af spillet. Karakteren gives 100% uafhængigt af samarbejdet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce