I forlængelse af vores fokus på 'Madværkstedet' (INDSÆT LINK* har vi fundet fem knive, der bør have en plads i dit arsenal af køkkengrej.
For mere inspiration til lidt mere præcise beskrivelser og lignende, tjek vores tidligere knivguides her:
Professionelt starterkit til amatørkokken
Kokkens anbefaling af knive
Japansk knivkvalitet
Kokkekniven
Ingen kok uden kokkekniv! Denne kniv fås i mange størrelser, men bruges primært i længderne 20-24 cm i hjemmet. Den pynter ofte mere end de andre på knivblokken og bør få lidt mere kærlighed fra pengepungen, hvad angår skarphed, detaljer og personlighed.
Yaxell Super GOU 161-lag, 20 cm: 2995,00 kr., Yaxell.dk
Urtekniven
Nogle ingredienser og finesser i køkkenet kræver en mindre kniv, da en overdrevet ubalance mellem materiale og knivstørrelse kan resulterer i noget makværk og ikke mindst et par fileterede fingerspidser. Kniven bruges til præcision og de ekstra detaljer.
Senjen Hammer, 9 cm: 535,00 kr., Hwl.dk
Brødkniven
Obligatorisk, selvfølgelig, men hvis man investerer lidt flere penge i den og anser den som værende mere en blot en rundstykkeflækker, kan den egne sig til opgaver, hvor de andre knive ofte smutter væk. De grove takker holder sig bedre fast på materialet og sikr en mere håndgribelig skæring.
Yaxell Ran 69-lag, 23 cm: 1299,00 kr., Yaxell.dk
Nakiri-kniven
Slagterøksens spinkle fætter! Med et bredt og mere firkantet knivsæg er denne type perfekt til hakning af grønt og de lidt mere voldsomme bevægelser.
Zanmai Supreme Hammered, 16,5 cm: 1699,00 kr., Foodgear.dk
Den tunge dreng
Når du skal gå lidt hårdere til værks i køkkenet, kan det ikke betale sig at sløve sine dyre kokkeknive. Her bør man investere i en ordentlig fætter på ?? cm, som kan tåle nogle tæsk i det lange løb.
Dick Premiere Plus, 26 cm: 799,00 kr., Hwl.dk