Connery

Fem fede festivaler

Hvis du vil opleve noget andet end Roskilde eller Skanderborg, så er her fem bud på anderledes, udenlandske festivaler.

Nu er foråret så småt ved at brede sig over det danske land, og så er det også tid til at planlægge, hvis du har tænkt dig at bruge din optjente ferieuger på nogle af sommerens musikfestivaler.
De fleste kender til Roskilde, Smukfest i Skanderborg og Langeland. Men hvis du virkelig vil give den én over nakken, så skulle du tage et kig på vores fem bud på alternative festivaler uden for landets grænser:
ANNONCE
Fem fede festivaler

KaZantip Republic (31. juli - 14. august 2013)

Beliggende langt fra alfarvej i det sydlige Ukraine. Det letteste er at flyve til Simferopol, og derfra går turen med tog og bus. Det lyder besværligt, men det er en oplevelse udover det sædvanlige. Man køber ikke billetter, men viZa, idet området betragtes som en særlig festivalrepublik. 

Åbningsceremonien er ganske speciel, og begynder med at festivalgrundlæggeren, the PreZident genvælges.

I 2012 optrådte danske Vinnie Who på festivalen (som hårdnakket fornægter at den er en festival), og derfra har Connery førstehåndsberetninger om Kazantip. I 2012 optrådte kæmpe DJ-navne som Tiësto og Armin van Buuren ligeledes på nogle af festivalens 14 forskellige scener. Musikken er overvejende electronic dance. Festivalen begyndte som et spin-off af windsurfingmesterskaberne i 1992, og har siden 2001 været afholdt på det nuværende område ved byen Popovka. Du kan læse mere om KaZantips historie her.

Der er masser af finurligheder på KaZantip - en af dem er at man kan få gratis adgang ved at medbringe en gul kuffert, der dog skal opfylde en række specifikationer

 

ANNONCE
Tomorrowland 2012 - Fem fede festivaler Tomorrowland 2012

Tomorrowland (26-28. juli 2013)

Belgien lyder måske ikke som det allerfestligste land i verden. Men det er det måske. Det er i hvertfald hjemsted for den nok smukkest koreograferede festival - Tomorrowland.

Musikken er i techno/electronic/trance-genren, og mens line-up'en i 2012 blandt andre bestod af Swedish House Mafia, David Guetta og Avicii, så indbefatter den i 2013 navne som Tiësto, Sven Väth, Armin van Buuren.

Hvis du har planer om at begive dig til byen Boom i Belgien i år, så må du hellere have kontakterne i orden, for billetterne blev udsolgt på en halv time. Men festivalen har i år fået en "baby", idet TomorrowWorld vil finde sted i slutningen af september i USA.

Her er den officielle aftermovie for 2012-udgaven af Tomorrowland:  , men ellers se mine brasiliaske venners video fra festivalen her: . Connery.dk's selvbestaltede festivalredaktør var desværre dum nok til sidste år at takke nej til den brasilianske delegations indbydelse!

 

ANNONCE
Fem fede festivaler

Glastonbury (26. - 30. juni 2013)

Mange vil måske hævde at Glastonbury bare er en rockfestival som alle de andre. At det er Roskildefestivalens engelske fætter eller måske storebror. Og det er også rigtigt et stykke hen ad vejen. Men én grund, der burde være grund nok til at smutte over Nordsøen ugen før Roskilde, hedder Rolling Stones. De spiller nemlig deres eneste festival-gig i Europa netop her. Oven i hatten får man godt nok også navne som Arctic Monkeys, Public Enemy og Portishead. 

Glastonbury har været afholdt siden 1970, men ikke hvert år. Der var ingen festival i årene 1972-1977, og man har sprunget en del enkelte år over, bl.a. sidste år. En af grundene til aflysningen i 2012 hævdes at være at prisen på transportable toiletter var ekstremt høje på grund af OL i London!

ANNONCE
Fem fede festivaler

Rock in Rio (13.-15. og 19.-22. september 2013)

Meget få festivaler i verden kan tiltrække så mange af de helt store navne som Rock in Rio. I år kommer for eksempel Metallica, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Beyoncé, Muse, David Guetta, Iron Maiden, Nickelback, foruden cremen af brasiliansk pop og rock, som dog nok ikke er så kendt uden for sambalandets grænser.

Men overhovedet at kalde Rock in Rio for en festival er måske at strække begrebet lidt. For egentlig er det bare en række koncerter fordelt over to weekender. Man kan kun købe billetter til de enkelte dage, og der er ikke mulighed for overnatning on-site.

Rock in Rio blev for første gang afholdt i Rio de Janeiro i 1985, og har siden været afholdt i 1991, 2001 og 2011, men har også været afviklet flere gange i Madrid og Lissabon, og i 2014 kommer turen til Buenos Aires.

Hvis du vil til Rock in Rio 2013, så skynd dig at købe billet. I skrivende stund er der kun udsolgt til åbningsdagen (Beyoncé, David Guetta m.fl), og prisen er cirka 750 kroner pr dag.

ANNONCE
Fem fede festivaler

Summerfest (26. juni - 7. juli 2013)

I Milwaukee sætter man ikke sit lys under en skæppe, når man hævder at afholde verdens største musikfestival. Men når der over de to uger kommer næsten en million mennesker forbi festivalen, så må der jo være noget om snakken. Og i øvrigt er det jo nok sandt, når det står i Guinness rekordbog. 

Blandt navnene i 2013 er en række navne, jeg umiddelbart forbandt med et andet årti, som for eksempel Billy Idol, LL Cool J, Foreigner, New Kids on the Block, Eagles, Tom Petty and the Heartbreakers og Bad Religion, men se de fulde line-up her.

Summerfest har været afholdt hvert år siden 1968.

Det koster kun $60 (cirka kr. 350) for alle 11 dage, dog kræves der ekstrabillet til nogle få koncerter.

ANNONCE

Connery.dk dækker intensivt de danske festivaler denne sommer.

Hvilke festivaler skal du på? Hvilke festivaler kan du anbefale? Hvad er din bedste festivaloplevelse? 

Del

Seneste nyt