Connery

Fedtegreven Bistrobodega: Kulinariske finesser og bistrostemning

Et smut forbi spisestedet i Indre By.

Tidligere på måneden drog Connery et smut forbi Hovedstaden, hvor vi besluttede os for at kigge ind til frokost hos bistrobodegaen, Fedtegreven. Et koncept, som forsøger at hive store ord, betegnelser og svære mekanismer bag madlavning ned på gadeniveau, så alle kan være med uden at frygte for at være som en grønskolling på madmarkedet. Restauranten er drevet af Steffan Paaskesen og Joakim Siefert, som i 2015 introducerede konceptet med bodegahygge, ungdommelig stemning og god mad.

Fedtegreven Bistrobodega: Kulinariske finesser og bistrostemning
Fedtegreven Bistrobodega: Kulinariske finesser og bistrostemning

Navnet lader sig tydeligt inspirere af det elskværdige, danske koncept, fedtegrever, som i al sin glorværdighed er ren og skær fedt stegt til ukendelighed, indtil den bløde, snottede masse er blevet til små, sprøde hapsere. Hos Fedtegreven værner man om traditionen og den gode stemning, og sørger for at konceptets nik til klassisk kogekunst også har fået et pift af noget ekstra. 

Fedtegreven Bistrobodega: Kulinariske finesser og bistrostemning

Deres menukort er en tour de force i både klassiske og alternative anretninger, hvor de udover en række interessante variationer på den famøse østers også sørger for at bevare bistro-mentaliteten med store bøffer og tunge ribs. Konceptet ’fingermadder’ er her, jeg særligt vil slå ned på interessante elementer – konceptet nævnes som værende fingermadder, mens man efter bestillingen sidder med en tallerken, der sagtens kunne lade sig benævne som værende en stor forret – se dét er bistromentalitet!

Et punkt på denne sektion af menukortet sprang især i øjnene på mig, da det virkede til at rumme essensen af, hvad denne restaurant står for – retten hedder ’Hidsig Hummertartelet’, og er, som navnet antyder, en lækker, velsmagende hummerbisque placeret i en hjemmebagt tartelet. Det er i sig selv lidt af en vanvidskreation på mange punkter, men virker til at stadfæste den attitude, der rammer én, når man træder ind af døren – der er højt til loftet og maden er til UG uden at være serviceret af hvide duge og centimeterpræcis opdækning. Stedet integrerer den afslappede, casual bodegamentalitet uden at gå på kompromis med måltidet, som serveres på små hyggelige jubilæumstallerkner, man oftest hiver frem og støver af, når bedste serverer citronfromage.

Fedtegreven Bistrobodega: Kulinariske finesser og bistrostemning

Hele konceptet rammer en fin balance mellem den ønskede bodegastemning og den gode mad, hvor den dog tendenserer lidt mere til fokusset på de gode råvarer – den rigtige retning, hvis du spørger mig! Det er tydeligt inspireret af den franske cuisine med et par enkelte improvisatoriske drejninger fra kokkene på stedet – og det giver efter min optik det bedste grundlag for at opfylde kriterierne for bistrobodega-stemingen – du får mad lavet med kærlighed, og du bliver mæt!

Samlet set er Fedtegreven en ganske fornøjelig oplevelse med rig mulighed for at smage diverse eksperimentelle kombinationer såvel som helt klassisk bistromad. Der er højt til loftet, tjenerne er flinke og imødekommende og stedet lever op til sit image – en gastronomisk bodegaoplevelse med hidsighed på smagen og afslappet på atmosfæren. 

Fedtegreven Bistrobodega

Hjemmeside

Menu

STORE REGNEGADE 26
1110 KØBENHAVN K
33 93 91 92

Del