Connery

Far Cry New Dawn [Anmeldelse]

Velkommen tilbage til Hope County!

4 ud af 6 stjerner

Det er mindre end et år siden, at vi første gang stiftede bekendtskab med det omstridte Hope County, der blev skildret i Far Cry 5

Nu er Ubisoft så klar med Far Cry New Dawn - en direkte efterfølger til spillet fra sidste år, hvor spilleren kommer til at genbesøge et post-apokalyptisk Hope County, 17 år efter en atombombe har massakreret det i forvejen plagede landskab. 

New Dawn er en forfriskende spin-off, der tager Far Cry-gameplayet til en post-apokalyptisk verden, noget som vi ikke har set fra serien før. Det er let at se, at kortet fra sidste års spil er blevet genbrugt, og for den bekymrede gamer, kan det godt lyde som lidt af et cash-grab fra Ubisofts side, men er det nu også det? 

ANNONCE
Far Cry New Dawn - story trailer

En atombombe har i den grad ændret på dynamikkerne i Hope County, og væk er de religiøse fanatikere, som er blevet udskiftet med små grupper af postapokalyptiske overlevere. I stedet for religiøse crazy-typer, er New Dawns bad-guy faktion blevet navngivet The Highwaymen, en gruppe af ballademagere, der kæmper for noget så simpelt og barbarisk som magt og ressourcer. 

På en måde er historien i New Dawn væsentligt lettere at tro på, end den i Far Cry 5. Det er altså lettere at forestille sig en amerikansk stat uden nogen som helst indblanden fra ordensmagt og militær i en post-apokalyptisk fortælling, end den mere samtidige historie i Far Cry 5. 

17 år, en eksplosion og en ordenlig røvfuld radioaktiv stråling, er mere end rigeligt, til at omgivelserne i Hope County er blevet opslugt af den vilde natur, bygninger og landmærker raseret, og nogle uheldige dyr; muteret. 

ANNONCE
Far Cry New Dawn [Anmeldelse]

Rent grafisk ser vi ikke de store forbedringer i forhold til FC5. Selve kunstretningen har dog fået et godt pust af liv, fordi Hope Countys planteliv er blevet væsentligt mere farvestrålende, i forhold til de mere ordinære farvetoner, vi så tidligere. Og det er faktisk rigtigt lækkert at få et farverigt take på et postapokalyptisk spil (Vi kigger på jer Fallout). 

Det skal du vide: Om spillets længde

Historien i Far Cry New Dawn er på ingen måder lige så lang som den ekspansive fortælling i det foregående spil. Det kan nok skære nogen i ørerne, at høre at spillet er så godt som gennemført, på 15 timer - inklusive en god omgang side-quests og løben rundt for at plukke blomster. 

Men i det mindste har Ubisoft haft selvindsigt nok, til selv at se det, og mon ikke det er derfor, at dette enkeltstående spil, står til en vejledende salgspris på blot 249,- kroner?

Det er ikke en spoiler, at fortælle at du i New Dawn kæmper for at skulle sikre bedre levevilkår for de gode, uskyldige overlevende i Hope County - og at dette sikres, ved at udrydde de irriterende Highwaymen og deres ukarismatiske ledere: De onde tvillingesøstre Mickey og Lou. 

Historien har ikke nær så meget tyngde som Far Cry 5, og det er en skam. Men til gengæld er der andre ting, at være begejstrede for i Far Cry New Dawn

ANNONCE
Generobring af outposts er rent faktisk sjovt.  - Far Cry New Dawn [Anmeldelse] Generobring af outposts er rent faktisk sjovt.

Det skal du vide: Om gameplayet

En del af mig, ville ønske at vi kunne skrue tiden tilbage, og implementere de nye spilmekanikker fra Far Cry New Dawn i Far Cry 5. Det havde unægteligt givet spillet en bedre levetid. 

I New Dawn er der blevet introduceret det, som Ubisoft kalder lette RPG-elementer. De lette RPG-elementer kan lettest beskrives som en omgang leg med det gyldne tal 3. 

Fjender, våben, camp-opgraderinger er alle inddelt i skalerende sværheds- og effektivitetsgrader i 3 niveauer. Plus et ekstra sjældent Crown-niveau, der læner sig op af andre spils fortolkning af episke genstande og elite-fjender. 

Vi ser også et øget fokus på ressource-indsamling. Det er allermest tydeligt i spillets primære ressource: Ethanol. Det eftertragtede brændstof er nemlig drivkraften for spillets hovedkonflikter, men også det du som spiller har brug for, for at opgradere din bosættelse, og dermed dine opgraderingsmuligheder. 

I New Dawn er der to ting, der udnytter dette behov, og som øger genspilningsfornøjelsen væsentligt. 

Det første ses i de genkendelige enemy outposts, der stadig kan erobres, for at indsamle disse ressourcer. Men som noget nyt, kan man som spiller vælge at overgive disse outposts til fjenden igen, for en lille belønning afregnet i ethanol. Finden her, er at når outposten igen skal genorobres, er sværhedsgraden blevet forhøjet - men det samme er belønningen for genorebringen. 

Den anden nye tilføjelse, er de afvekslende expeditions. 

Expeditions giver spilleren mulighed, for at tage en helikopter ud til helt nye game-maps, der har et formål: Indhent fjendens vigtige pakke, og skynd dig at finde en flugtvej til dit extraction point, mens hele mappets fjendehær jagter dig. 

Disse maps giver mulighed for at afvikle en række forskellige strategier, for bedst muligt at gennemføre udfordringen - og ligesom med outposts, bliver sværhedsgraden for hvert af disse maps øget fra gang til gang. 

Disse to vigtige tilføjelser, giver Far Cry New Dawn en helt særlig berettigelse, for co-op gameplay. Der er altså væsentligt mere incitament, for at teame op med en makker, og sammen smadre de irriterende, stadigt mere udfordrende highwaymen - sammen!

ANNONCE

Far Cry New Dawn er sjovt, farverigt og over the top. Det postapokalyptiske miljø har givet udvikleren et fripas til at tilføje herligt urealistiske og super effektive perks, som blandt andet indebærer double-jump, et muteret vildsvin som sidekick og sjove random encounters. 

Historien er langt fra det bedste vi har set fra Far Cry-franchiset, men den opløftes af tilføjelsen af nogle effektive gameplay-tilføjelser og endnu mere co-op playability end tidligere. Spillet er kort, men prisen er også sat derefter, og det er uden tvivl en no-brainer anskaffelse for Far Cry-fans der bare sidder og hungrer efter mere

Personligt vil jeg anbefale folk, der sidder at overveje at hoppe ind i Far Cry-universet for første gang, at starte med Far Cry 5 i stedet, der trods alt serverer en mere kompleks og interessant historie - og hvis du ellers føler dig fanget af gameplayet, så kan du så følge op med Far Cry New Dawn. 

ANNONCE
Far Cry New Dawn

Udvikler: Ubisoft Montreal
Udgiver: Ubisoft
Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Udgivelsesdato: 15. februar 2019
Pris: 249,- kroner. 

Del

Seneste nyt

Annonce