Connery

Fallulah - Escapism [Anmeldelse]

Lækkerier for øregangen - mindre kan ikke gøre det!

5 ud af 6 stjerner
Label: Sony Music
Kunstner: Fallulah
Titel: Escapism
Releasedato: 4. februar 2013
Fallulah - Escapism [Anmeldelse]
Selvstændighed på højt plan, en sjæl og ægthed der krænges ud eller ganske enkelt genialt. Superlativerne står rent faktisk i kø, når Fallulahs andet album skal beskrives.

Vi taler her om en ung dansk-rumænsk pige, der efter tre års tavshed siden debuten The Black Cat Neighbourhood udkom i 2010, formår at generobre den danske musikscene med storm. Egenproduktioner har domineret det nye udspil, hvilket giver råderum til personlighedens udfoldelse og ægthedens dominans.

The Black Cat Neighbourhood nappede stort set alle de priser der var til rådighed (inkl. P3 Guld og DMA) og lur mig om Escapism ikke også kommer til at høste sin helt egen parade af triumfer.

Momentvis kan man i de enkelte numre på Escapism fange utrolige genrespring, men Fallulah er i bedste "L.O.C.-Barbara-Moleko-stil"; helt sin egen. Vi er med andre ord vidne til en ny genres opståen. Velkommen til den Fallulahistiske musikgenre.

Tracklist

01. Deserte Homes
02. Mares
03. Dried-Out Cities
04. escapism
05. Superfishyality
06. Come Into My Heart
07. Graveyard Of Love
08. Dragon
09. Your Skin
10. 13th Cigarette
11. Car Windows
12. Hurricane
13. He’ll Break Up With You When Summer Comes

Selv om alle 13 skæringer holder 100%, er jeg nød til at fremhæve Come In to My Heart, der med sin næsten drømmende langsomme takt, får en hensat i en tranceagtig rus af musikalsk glæde. De 4:16 nummeret varer føles alt for kort.

Den der sagde, at ukulelen døde sammen med Nice Little Penguins tager grueligt fejl. Titelnummeret Escapism, vidner i hvert fald om, at ukulelen kan andet end bruges i relation til Happy Feet.

Skivens absolut stærkeste udspil er i mine øjne Your Skin. Et nummer, der med sin lyrik og energi, har potentiale til at blive et fantastisk nummer til sommerens eskapader. Vi snakker Havnebadet ved Sluseholmen, kolde øl, piger der lufter korte sommerkjoler og en skyfri himmel. Det var i hvert fald min første tanke.

Om Escapism udtaler Fallulah selv:
"Jeg vil gerne være et alternativ til meget anden musik ved at være ærlig og personlig hele vejen igennem. Det er vigtigt for mig at vise noget andet end glansbilledet, for der er så meget musik, der dyrker det perfekte og det uopnåelige. Derfor har jeg ofte følt, jeg selv har manglet forbilleder. Jeg vil lave musik, som siger: Her får du skinbarlige sandheder, ikke perfekte billeder."
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce