Connery

Facebook lancerer datingfunktion med start i Colombia

Planen er, at det også skal lanceres i resten af verden

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at Facebook allerede er blevet benyttet som platform til at møde mennesker - også mennesker, man gerne vil date. Men at det ligefrem var formålet, har ikke været meningen. Indtil nu.

Facebook introducerer nemlig Facebook Dating med start i Colombia, men planen er, at det, hvis det bliver taget godt imod, skal introduceres i resten af verden også.

ANNONCE
Facebook lancerer datingfunktion med start i Colombia

Og hvordan fungerer Facebook Dating så? Der er tale om en algoritme-baseret side, som forslår matches baseret på alt det, Facebook allerede ved om dig. Du skal altså ikke swipe, men derimod bare sige ja eller nej til de bud, Facebook giver dig. 

Nathan Sharp, Facebook Datings product manager, fortæller, at idéen med Facebook Dating er, at folk skal træffe deres valg baseret på mere end blot et billede. De vil altså ikke konkurrere med Tinder som hook up app, men derimod være en datingplatform, hvor folk kan finde den store kærlighed. 

Konkret fungerer det ved, at brugere fra 18 år og op får en besked i deres news feed, som inviterer dem til at prøve Facebook Dating - når det er tilgængeligt i deres land selvfølgelig. Her kan de melde sig ind, bekræfte deres lokation og beslutte om information fra deres Facebookprofil - såsom arbejde, uddannelse, religion, højde og børn - skal være tilgængelige. Derefter kan de vælge op til 12 billeder som skal fremgå på datingprofilen - det kan være profilbilleder, billeder man er tagget i osv. Herefter kan de svare på op til 20 spørgsmål såsom "Hvordan ser den perfekte dag ud for dig?" og "Hvilken sang får dig altid til at synge højt?", som også vil fremgå på profilen.

ANNONCE
Facebook lancerer datingfunktion med start i Colombia

Herefter kan brugerne vælge, efter hvilke kriterier de vil søge matches. Afstand (max 100 km), om de må have børn, religion, højde og alder. Dine venner eller folk, du har blokeret fremgår ikke, men tidligere venner kan godt dukke op. Herefter kigger du på platformens Suggested matches list, og hvis du ser noget, du kan lide, kan du vælge et billede eller et spørgsmål fra vedkommende profil, som du kommenterer på for at sende dem en besked. Hensigten er, at dette skal mindske random pick-up lines, fordi beskeden helst skal indeholde en relevans til enten et billede eller spørgsmål. 

Beskederne bliver sendt gennem en speciel Facebook Dating chat og altså ikke på messenger, så det er først, hvis vedkommende svarer, at man kan beslutte, om man skal rykke samtalen over på messenger. Eller hvem ved, måske mødes i virkeligheden. 

ANNONCE
Facebook lancerer datingfunktion med start i Colombia

Facebook Dating prøver at udmærke sig på tre måder i forhold til andre datingapps på markedet:

1) Man kan ikke sende billeder i Facebook Dating chatten = ingen dick picks

2) Man skal koble sin besked på et billede eller et spørgsmål = færre random pick-up lines

3) Du kan ikke skrive flere gange til én, der ikke svarer = ingen stalking 

4) Du bliver ikke præsenteret for folk, du allerede er venner med = ingen behøver at vide, at du bruger Facebook Dating 

Som nævnt bliver Facebook Dating lige nu testet i Colombia, men planen er, at det skal lanceres i resten af verden også, og ifølge Sharp forventer de ikke, at testperioden vil tage mange måneder. 

Så hvem ved.. Måske møder du rent faktisk din eneste ene på Facebook! 

[Kilde: techcrunch]

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce