Connery

Facebook forsøger sig med en thumbs down-knap

Alt skal downvotes!

Sam Machkovech fra tech-bloggen Ars Technica har for nylig rapporteret om Facebooks udrulning af et nyt downvote-system, så brugerne lang om længe kan stikke denne famøse tommelfinger i en nedadgående retning. 
Men hvordan virker den og hvorfor først nu? 

ANNONCE
Ars Technica - Facebook forsøger sig med en thumbs down-knap Ars Technica

Hvorfor?
Facebook har i mindre omfang eksperimenteret med en reel downvote-funktion af adskillige årsager.
Det er f.eks. ikke den idéelle situation at trykke "Synes godt om" til et opslag om en nær bekendts dødsfald, medmindre man er ubønhørligt savage. 

Jeg spekulerede i, at Facebook udforskede sådan en funktion af netop den årsag, men de har jo netop indført reactions, så brugerne kunne udtrykke sig mere passende. 
Svaret ligger i stedet i de mange anklager rettet mod Facebook i slipstrømmen af Cambridge Analytica-shitstormen, hvor Facebook blev gjort til syndebukken for den hastige spredning af fake news, "stødende" indhold og polarisering af befolkningen.

For at skabe mere ro og orden på siden, har Facebook begyndt at sprede brugen af en downvote-funktion, så man kan fremme positive og brugbare kommentarer og skubbe de ubehagelige og ubrugelige kommentarer væk fra vores øjne.

ANNONCE
Ars Technica - Facebook forsøger sig med en thumbs down-knap Ars Technica

Hvordan virker det?
På offentlige opslag vil kommentarerne blive tildelt numeriske værdier samt en lille pil op og ned. 
Funktionen er inspireret af Reddits egen tilgang til sortering af brugernes kommentarer og kan vise sig af være en effektiv måde, at crowdsource løsningen af et langvarigt problem på Facebook.

Ved første fremvisning af den nye funktion fremsætter Facebook en smule vejledning i brugen, hvor det bl.a. lyder:

  • "Støt kommentarer der er tankevækkende og nedstem dem, der er uhøflige eller irrelevante."
     
  • "Tryk på den nedadgående pil hvis en kommentar har dårlige hensigter eller er respektløs. Det er stadig okay at være uenige, men det skal være i en respektfuld tone."
     

Idéen er selvfølgelig fremragende, men jeg har igennem mine 26 år lært, at internettet er hjemstavn for trolls samt at det er bedre at lære at være hårdhudet end, at vi som samfund skal gemme ubehageligeder væk fra vores åsyn og lade som om, at folk i den virkelige verden altid vil være høflige og respektfulde overfor os. Some people will be assholes, og vi skal lære at håndtere dem.

Jeg er spændt på, at se den nye funktion i brug - og spændt på at se hvor længe der går, inden den bliver misbrugt, 'cause you know... the internet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce