Connery

Få en kæmpe ferieoplevelse og del minderne med familien

Alle har ret til et fedt køkken ifølge KVIK, men alle har altså også ret til en ultimativ ferieoplevelse mindst én gang i løbet af livet. De fleste bliver som regel lidt ”satte” med alderen, efterhånden som der kommer villa, Volvo og vovse til, så det gælder om at få de vilde oplevelser inden alderen trykker - for ellers får du dem nok ikke. Om du er til adrenalinsus eller storslåede naturoplevelser er nok ret individuelt, men du ved sikkert selv lidt om, i hvilken retning drømmene går. Ellers kan du læse videre, og få et par ideer til inspiration.

Vildmarksferie på motorcykel

Det kræver en speciel støbning at kunne tage på ferie helt på egen hånd, men det kan være utrolig givende. Uden distraktioner og almindelige adspredelser lærer du dig selv meget bedre at kende, og det er en ballast, som du sidenhen kan få meget glæde af. En klassisk mulighed er for eksempel at pakke ryksækken, og så tage på backpacking en måned eller to. Pak kun det mest nødvendige, og planlæg ikke rejsen alt for nøje. En del af oplevelsen er at lade skæbnen og mulighederne råde, og så se, hvad det hele bringer.

Er du ikke lige typen, der gør akkurat det samme som alle andre, kunne en solotur på motorcykel til vildmarken eller et andet uvejsomt terræn være en mulighed. Motorcyklen har den fordel, at den kan tilbagelægge tusindvis af kilometer på ingen tid, men samtidig kan klare de små veje og krinkelkroge langt bedre end de firhjulede. Har du allerede motorcyklen, kan det blive en rigtig billig ferieoplevelse. Ellers kan du overveje at købe brugt. Gå efter et af de mere robuste og kendte mærker som for eksempel Yamaha, der gennem generationer har bevist sit værd. Spørg eventuelt hos den lokale forhandler, om der skulle være et godt tilbud. Ellers køb brugt Yamaha motorcykel på nettet hos for eksempel 123MC, der måske har Danmarks største udvalg af brugte motorcykler.

Er pengene små, kan du også overveje en praktisk ”ferie”-oplevelse med arbejde på en farm eller plantage i New Zealand eller et andet spændende sted, som ikke lige er et oplagt feriemål ellers. Det kan give et indgående kendskab til kulturen og menneskene på stedet, og lønnen kan være med til at dække både rejse og ophold.

Lad ikke dit livs oplevelse gå i glemmebogen

Uanset hvilken ferieform eller hvilke oplevelser du kaster dig ud i, bør du for alt i verden sørge for at dokumentere og bevare minderne. Ellers kommer du til at ærgre dig senere. I dag er det stort set gratis at fotografere og filme, så det er næsten et must, og i øvrigt en nem måde at gøre det på. Sørg i den forbindelse for at have ekstra lagermedier som SD-kort og andet i bagagen, så du ikke går ned på den front. Er du typen der gerne skriver og/eller tegner, er en dagbog også rigtig hyggelig at sidde med om en årrække, når du får lyst til at genkalde dig oplevelsen.

Men husk også på, at specielle ferier er spændende at få et indblik i for familie og venner. Opdater din facebookprofil undervejs, og gem eventuelt de bedste billeder på et drev, som kan deles med interesserede. Mulighederne er mange: Lav din egen fotokalender, lav en hjemmeside med fotos, video, beskrivelser og anekdoter, eller tag forskellige souvenirs med hjem. Det er alt sammen med til at gøre din fortælling ekstra spændende - både for andre, men så sandelig også for dig selv, når du om måske mange år tager et trip tilbage ad memory lane.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce