Connery

Everest Rescue

Hver 10. der forsøger at bestige Mount Everest omkommer.

Verdens højeste bjerg, Mount Everest, er blevet et tilløbsstykke for folk med ambitiøse bucket-lists.

Hvert år forsøger 100-vis af klatrere at bestige bjerget, men hver 10. omkommer i forsøget, eller kommer slemt til skade. Det betyder at der som aldrig før, har været brug for kvalificerede redningshold i området. 

I den nye Discovery-serie 'Everest Rescue' kommer man tæt på disse helte. Her følger vi helikopterpiloterne, der sætter livet på spil for at redde tilskadekomne ned fra "verdens tag". 

Ved det store jordskælv i 2015 omkom 22 personer på Mount Everest. I 2016 er hundredvis af bjergbestigere, sherpaer og eventyrere igen vendt tilbage for at besejre det sagnomspundne bjerg. Det er farligt, svært og angstprovokerende. For når alt går galt, er der kun én eneste chance for overlevelse: High altitude helikopterpiloterne, som presser deres B3helikoptere til det alleryderste i den helt tynde luft og totalt ufremkommelige omgivelser.

Man kommer helt ind under huden på helikopterpiloterne Lorenz Nufer fra Østrig, Jason Laing fra New Zealand, Ryan Skorecki fra USA og de to nepalesere Surendra Paudel og Andy Thapa, som har efterladt familierne hjemme for 3 måneder om året at sætte livet på spil hver eneste dag for at redde andre.

Everest Rescue indeholder enestående optagelser fra både bjergbestigernes helmet cams, og den særligt indrettede produktionshelikopter, der er monteret med mange forskellige kameraer.


Du kan følge Everest Rescue hver onsdag kl. 22.00 på Discovery Channel.

Del