Connery

EU vil gøre USB-C til europæisk standard for opladning af elektronik

Margrethe Vestager fører an i en kamp der primært rammer Apple

Da Apple præsenterede deres nye iPhone 13, sad jeg forgæves og holdt vejret... For efter at have annonceret at den nye iPad Mini nu også kommer til at benytte sig af USB-C som ladestandard - kunne man så drømme om, at den nye iPhone også ville vælge samme vej - og droppe det efterhånden aldrende apple-specifikke Lightning-kabel? Det skete ikke - denne gang. 

Men nu gør EU-kommissionen jorden varm under især Apple. 

EU-Kommissionen fremsatte nemlig den 23. september 2021, et forslag om at gøre det til europæisk lov, at elektronikprodukter skal have en fælles ladestandard. 

Begrundelsen for EU-kommissionens forslag, bunder i forbruger-frustration og bæredygtighed - man mener at en fælles lader til alle elektroiske gadgets, vil gøre det lettere for forbrugerne - og samtidig skære ned på det miljømæssige aftryk, som et-device-en-oplader fremgangen lægger pres på.

Forslaget om en fælles ladestandard peger på USB-C som den foretrukne standard, der i følge EU-kommissionen bør dække opladningen for alle smartphones, tablets, kameraer, headphones, transportable højtalere og håndholdte spillekonsoller.

Magrethe Vestager, der nu er vicepræsident for 'Europe fit for the Digial Age' udtalte i forbindelse med forslaget at: "Europæiske forbrugere har været frustrerede længe nok, over alle de ubrugelige opladere der fylder deres skuffer op. Vi gav industrien rigeligt med tid, til at komme med deres egne løsninger, men nu er tiden moden til at tage et lovgivende træk mod en fælles oplader. Det er en vigtig sejr for vores forbrugere og miljøet og stemmer overens med vores grønne og digitale ambitioner".


Helt konkret foreslår EU-Kommissionen følgende træk:

- USB-C skal være fælles port for opladning.
- Forhindring af, at producenter unødvendigt begrænser hurtige opladningshastigheder til specifikke ladebrikker.
- Opladere skal sælges seperat og ikke som en del af et elektronisk produkt.
- Forbedret forbrugerinformation: Det skal være lettere for forbrugere at gennemskue, om deres eksisterende opladere fungerer til et nyt produkt. 

USB-C er i dag allerede vidt udbredt som ladestandard på nye produkter; Praktisk talt alle Android-baserede smartphones benytter teknologien - det samme gælder for størstedelen af lydprodukter (Mens de billigste stadig benytter resten af Micro-USB dele), og det samme gælder på tværs af gaming-udstyr og kameraer. 

Tilbage står Apple som den største spiller, der stadig bruger en proprietær ladeteknologi i deres iPhones. Spørgsmålet er: Mon ikke Apple allerede har tænkt USB-C teknologien ind i deres - næste - smartphone? 

ANNONCE
Del

Seneste nyt