Connery

EU Regler for SMS priser på vej

EU vil regulerer SMS priser til og fra udlandet

EU-Kommissionen mener at det maksimalt må koste 82 øre at sende en sms over grænserne.

EU Regler for SMS priser på vej
På længere sigt vil kommisionen have prisen helt ned på 30 øre pr sms. Idag er gennemsnits prisen for en sms over en grænse 2 kroner og 16 øre.

Det er udmeldingen fra EU-Kommisionen som også vil kigge på priserne for data trafik hvis ikke selskaberne selv gør noget ved problemet i løbet af de kommende par uger.

Målet er, at den nye lovgivning skal træde i effekt allerede før EU-borgerne tager af sted på sommerferie til næste år. Men først skal forslaget vedtages af EU-parlamentet og medlemslandenes parlamenter.

På en hjemmeside oprettet af Kommisionen kan man se en oversigt over sms priserne inden man tager afsted på sin ferie så man har mulighed for at forberede sin tur og sine sms afsendelser.
Siden kan ses her.

Data priserne er som nævnt det næste de vil til at kigge på hvis markedet ikke selv tager initiativ til at reducere priserne drastisk.
Priserne for at gå internettet med mobilen i udlandet veksler fra 1,87 kroner per megabyge til hele 119 kroner per megabyte. Gennem det sidste år er den gennemsnitlige pris per megabyte faldet fra 39 kroner til 27 kroner. Men prisen skal længere ned, understreger Viviane Reding - EU kommisær på teleområdet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce