Connery

ET BSOD-problem har forårsaget globalt nedbrud på banker, flyselskaber og tv-stationer og danske beredskaber

Sikkerhedssoftwaren CrowdStrike har sendt Windows-maskiner i knæ

I årevis har gamere mærket og følt fortvivlelsen i begrebet "BSOD" - Blue Screen of Death - en skærmmelding man får på Windows PC'er, som effektivt betyder at computeren ikke kan bruges - og her fredag den 19. juli 2024, får nærmest hele verden at mærke hvor frustrerende en BSOD-situation er. 

En fejlbehæftet opdatering fra cybersikkerhedsleverandøren CrowdStrike har udløst en global nedbrud, der resulterer i Blue Screen of Death (BSOD) på tusindvis af Windows-maskiner. 

Fejlen har påvirket banker, flyselskaber, tv-stationer og supermarkeder verden over, hvilket betyder at systerne som de påvirkede computere skal styre, ikke er tilgængelige. 

CrowdStrike, som er bredt anvendt af mange virksomheder til at administrere sikkerheden af Windows-pc'er og servere, er ansvarlig for denne massive forstyrrelse.

Udbredt nedbrud og påvirkede sektorer
Problemerne opstod først i Australien, hvor banker, flyselskaber og tv-stationer rapporterede om omfattende nedbrud. Problemerne har nu spredt sig til Europa, arbejdsdagen er gået i gang. 

Blandt de hårdest ramte er den britiske tv-station Sky News, som var ude af stand til at sende sine morgenklip i flere timer og i stedet viste en besked om "afbrydelse af udsendelse" 

Ryanair, oplever også "tredjeparts" IT-problemer, der påvirker flyafgange.

Den amerikanske Federal Aviation Administration (FAA) har oplyst, at alle fly fra Delta, United og American Airlines er grounded på grund af en "kommunikationsfejl." 

Lufthavnen i Berlin advarer også om rejseforsinkelser på grund af "tekniske problemer." 

I Alaska er mange 911 nødopkaldscentre også blevet påvirket af problemerne. 

I Indien er et flyselskab begyndt at udstede håndskrevne boardingkort på grund af nedbruddene.

CrowdStrikes respons

CrowdStrike har udsendt en supportmeddelelse kl. 07:20 dansk tid, hvor de bekræfter "udbredte rapporter om BSOD'er på Windows-værter" og har identificeret problemet samt tilbagekaldt den fejlbehæftede opdatering. Desværre ser det ikke ud til, at dette løser problemet for maskiner, der allerede er påvirket.

Danmarks Radio dækker nedbruddet intensivt fra dansk side, og rapporterer blandt andet den danske flytrafik er påvirket af forstyrrelser fra både Billund og Kastrup lufthavn, at aktiehandlen gennem Nordnet er problematisk, og flere lokale beredskabssystemer ikke modtager automatiserede brandalarmer. 

Fejlen fra Crowdstrike sætter vores globale infrastruktur på spidsen, og vi sidder pludselig med en fornemmelse af, at den off-grid prepper PC, som vi omtalte i går, ikke er verdens dårligste idé! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt