Connery

Et bæredygtigt køleskab? Vi har kigget nærmere på Electrolux 800 Cooling 360°

Electrolux har taget det traditionelle køle-/fryseskab og givet det et bæredygtigt løft. Men giver det mening?

Hvor tit står man egentlig og skal investere i et nyt køleskab? Det er ikke just hver dag, og det er heller ikke dagligt kost her på Connery.dk at dykke ned i hvidevareuniverset. Men nogle gange rammer der noget ind af døren, som er værd at tage et nærmere kig på. Og det er netop tilfældet med Electrolux 800 Cooling 360°, en nyfortolkning af køle-/fryseskabsklassikeren.

En hverdagens åbenbaring?

Electrolux har taget det traditionelle køle-/fryseskab og givet det et bæredygtigt løft. Det lyder måske som en tom marketingfrase, men i praksis er det en omhyggeligt konstrueret enhed, der lover at skære ned på madspild og strømforbrug - noget enhver husstand ville byde velkommen, skulle vi mene?

ANNONCE
Electrolux 800 Cooling 360° med Frostfree teknologi - Et bæredygtigt køleskab? Vi har kigget nærmere på Electrolux 800 Cooling 360° Electrolux 800 Cooling 360° med Frostfree teknologi

På redaktionen har vi haft fornøjelsen af at teste dette køleskab i godt en måned. Det passer med sit minimalistiske design og praktiske størrelse (186 liter køl/62 liter frys) ind i de fleste hjem. Installationen var lige til, og snart var vi klar til at se, om Electrolux lever op til sine løfter.

Temperaturkontrol med længevarende effekt

Højdepunktet ved dette køleskab er dets FrostFree-teknologi og 360-graders kølesystem. 

FrostFree-teknologien virker rent faktisk, der opbygger sig hverken rim på bagkassen af køleskab eller i nogen nævneværdig grad i fryserdelen. Det er fedt, for det er også en indikator på, at strømmen, energien som denne hvidevare benytter, bliver brugt rigtigt. 

ANNONCE
Et ikke særligt MTV-cribs-indrettet, men tul gengæld hudløst ærligt køleskab... - Et bæredygtigt køleskab? Vi har kigget nærmere på Electrolux 800 Cooling 360° Et ikke særligt MTV-cribs-indrettet, men tul gengæld hudløst ærligt køleskab...

Cooling 360°-teknologien, er den der sørger for en bedre temperaturfordeling. Det giver mening hele vejen rundt, men især for de to lukkede skuffer i køleskabet, er det et særligt hurra. Den øverste skuffe er hvad jeg ville kalde en pålægsskuffe - her kan man placere kødpålæg, ost, osv, med det resultat at det holder sig frisk i længere tid og den væsentlige bonus, at lugte fra madvarerne påvirker resten af køleskabet minimalt. 

Med den store og rummelige grøntsagsskuffe, foretog vi os vores "ekstremtest" med tomater og chilier. Jeg vil lige nævne, at jeg normalt ikke ville gemme på hverken tomater eller chilier så længe i et køleskab, men lad os bare lege med idéen. Begge dele var efter fem uger stadig anvendelige. De friske chili blev en smule "køletørrede", mens de saftige tomater mistede en smule af deres spændstighed, uden at blive decideret dårlige og uspiselige. Det er en sejr til det bæredygtige køkken, hvor madvarer der måske ikke er i prima-kondition, stadig vil være anvendelige i gryderetter, supper og lignende. 

ANNONCE
"Auto humidity"-skufferne er sublime - Et bæredygtigt køleskab? Vi har kigget nærmere på Electrolux 800 Cooling 360° "Auto humidity"-skufferne er sublime

Let there be light

En anden ting, som Electrolux-køleskabet deler med mange andre moderne og top-of-the line varianter, er noget jeg aldrig havde tænkt over, at vi manglede i køleskabet derhjemme: Meget mere lys! Klassiske køleskabe har oftest været udstyret med en enkelt lyspære, som er let at blokere med et glas rødbeder eller en mælkekarton. Med tilføjelsen af flere indbyggede LED-lys, er køleskabet meget mere lyst og indbydende, end vi husker fra gamle dage!

Electrolux og bæredygtighed

Køleskabet står ikke kun ud for sin ydeevne, men også for sit miljøaftryk. Over 80% af materialerne er genanvendelige, og indvendigt finder man 50% genbrugsplast - en primeur i branchen. Det er en vigtig faktor for Electrolux, som virker dedikeret til at reducere plastaffald og fremme cirkulær økonomi.

Electrolux 800 Cooling 360° er sådan set bare et køle/fryseskab, men det er et godt et af slagsen, der showcaser at selv et lidt kedeligt produkt som køleskabet, udvikler sig og bliver bedre med tiden. 

Det klarer de basale køleopgaver med bravour og går skridtet videre for at bevare dine madvarer og minimere dit carbon footprint. Og når det så er sagt, så har vi her på redaktionen nydt godt af mere frisk pålæg og knasende grøntsager, hvilket altid er et plus.

Er det værd at investere i et nyt køleskab kun for disse features? Nej, ikke alene. Det afhænger af dine behov og din vægtning af bæredygtighed og daglig komfort. Men Electrolux' 800-serie er bestemt en overvejelse værd.

Cooling has never been cooler? Stay frosty! (Undskyld)

ANNONCE
Produkt: Electrolux 800 Cooling 360°

Modelnavn: ENC8MD18S
Type: Integreret køle-/fryseskab

Specifikationer:

Serie: 800
Energiklasse: D
Farve, front: Hvid
Farve, sider: Hvid
Volume køl/frys: 186/62 liter
Fryseteknologi: FrostFree
Kompressor/Termostat: 1 + ventil / 2
Antal hylder, køl: 1 fuld bredde + 1 Flexihylde

Funktioner:

Cooling 360: 30% bedre temperaturfordeling på hver hylde
ECOMETER: Indikator for energiforbrug med 3 LED-niveauer
FrostFree: Ingen afrimning nødvendig i fryseren
TwinTech®: Sørger for optimal fugtighed og friskhed
HumidityControl®: Perfekt til opbevaring af frugt og grønt
TouchControl®: Nem betjening med touch-panel

Bæredygtighed:

Recycling: Over 80% genanvendelige materialer
Recycled Plastic: 50% genbrugsplast i indervægge
Designet for cirkularitet: Genanvendelse af materialer til nye produkter
Madkontaktsikker: Godkendt i henhold til regulativ EC No 1935/2004

Dimensioner:

Indbygningsmål (HxBxD): 1780x560x550 mm

Yderligere fordele:

Bedre lys: Flere LED-lys giver bedre overblik
Rummelige skuffer: Specielle skuffer til pålæg og grønt
Glashylder mellem udtaglige fryserskuffer
Støjniveau: Lavt

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce