Connery

Er ideerne sluppet op?

Er ideerne virkelig sluppet op?

Indrømmet. Jeg går ikke meget i biografen. Hovedsageligt fordi min tid ikke rigtig er til det, og så fordi jeg har nogle personlige ting, der holder mig væk. Men hvorfor går folk i biografen?
Er ideerne sluppet op?
Ja, det ligner umiddelbart et uforberedt praktikantspørgsmål, men der ligger i virkeligheden en del overvejelser bag. Jeg forstår godt, hvorfor man går i biografen for at se James Bond, eller måske den nye Harry Potter film. Det er spændende, og der er noget nostalgi, der skal plejes. Jeg har selv været et smut forbi Imperial og se James Bond. Hyggede mig i mørket og flashede mit drengerøvs smil, da han sparkede til den der DB9 Vanquish. Ingen tvivl.
 
Det jeg betvivler ved biograferne og filmene i dem er, bliver de aldrig kritiske? Sidder der ikke nogle indkøbere, der ved, at lort kan købes for dyrt? Det første, jeg undrer mig over, er den famøse Wikke Rasmussen kavalkade, vi har været vidne til. Hvilket familiemedlem er det, der kan flyve næste gang?

Først blev de hungrende børnefamilier stoppet med en kvalitetsfilm af hidtil uset karakter. Den hed Flyvende Farmor og havde Jytte Abildstrøm i en bærende, eller skulle jeg skrive flyvende hovedrolle. Mere rødhåret og økologisk end nogensinde før, fløj hele riddersalens Jytte rundt i samtlige 90 minutter. Formoder jeg. For det bygger på gisninger, da jeg ikke har set den. Så sad de kære opfindere af brødrene Bisp og tænkte: 'Næh nej, det skal da ikke hedde sig, succeser skal følges op og helst i en sådan fart at Carl Lewis bliver misundelig'.

Så hvad fik vi? Jo, det skal jeg sige jer. Vi fik dokusoapfilmen med den fængende titel: 'Drengen der fik en lillesøster, der kunne flyve'. NEJ NEJ NEJ ikke flere flyvende familiemedlemmer for helvede. Har det ikke skabt nok problemer allerede? Hvad bliver det næste? En gribende beretning fra et børnehjem i Thailand med arbejdstitlen "Flyvende Kwang", der handler om en dreng, der sniffer så meget lim, at han tror han kan flyve?
 
Og hvad skete der med hele Poseidon tingen? Har vi ikke allerede en storladen film om skibe, der synker? Jeg skulle mene, at jeg har set rigeligt synkende skuder med smørdrengene stående i stævnen med armene ud til siden, postulerende at de er verdens konge. Har der virkelig været et kreativt team til mange millioner og tænkt:

'Jo for satan drenge, den er lige skabet. Vi tager et kæmpe skib med en masse passagerer, og så lader vi det synke midt på oceanet. Ja det er det vi gør, det er en super ide, der skal være en lovestory. Det bliver en boxsucces, de aldrig har set før!'

Halleluja kære venner, er det virkelig det bedste, I kan klare? Jeg har en til jer her. Følg med, den er lidt kringlet. Forestil jer en kæmpe stor, øde ø. Derude ligger der et kæmpe forskningslaboratorie, der har formået at finde noget dinosaur dna i en myg i en ravklump. Så skaber de dinoer og laver en forlystelsespark, men så går det hele galt, og en eller anden afdanket arkæologtosse skal redde dagen med nogle børn. Det er aldrig set før, og det bliver helt sikkert en succes.
 
Er ideerne virkelig sluppet op?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce