Connery

Er du klar til "Superman" som hovedrollen i ny gyserfilm?

Hvad hvis et væsen kom til vores jord og brugte sine superkræfter til at få sin vilje?

Rumklangen der følger spørgsmålet "Hvad ville du gøre hvis du havde superkræfter?" er stor.
Spørgsmålet presser alles ideelle jeg og deres reelle jeg

Ville du bruge kræfterne til at hjælpe mennesker i nød eller ville du bruge dem på at tjene (eller stjæle) penge, score damer (men ikke på en klam Kevin-Bacon-i-Hollowman-agtig-måde) og tage hævn på alle dem, der mobbede dig i folkeskolen (de lykkeligste minder fra min tid på Nymarkskolen i Slagelse)?

Plottet

Plottet i den kommende film, Brightburn, skipper hele dilemmaet og går direkte i kødet på fortællingen om et lille barn, der bliver skudt tusindvis af mil igennem rummet, for at lande hos en landmandsfamilie i Kansas. 
Det lille barn vokser op til at blive en helt almindelig dreng, indtil han en dag opdager, at han ikke er helt som de andre børn. At han besidder nogle kræfter, som de ikke har... og at han kan bruge dem for egen vindings skyld.

Genren

Filmen skaber en helt ny genre, der hedder superhero horror og kommer på det helt rigtige tidspunkt, hvor Hollywood måske er ved at runde af for fortællingerne om de kære superhelte fra Marvel og DC.

Superheltegyserfilm kan vise sig at være den helt rigtige kur mod dette årtis superheltetømmermænd, som vi alle så småt har døjet med, men aldrig har turde indrømme.
Men det er næppe et tilfælde, at det netop er dette filmhold, der lancerer den første film om onde superhelte.

Menneskerne bag filmen

At Brightburn handler om onde skurke er særlig komisk, når man tænker på at den er produceret af James Gunn, der for nylig blev fyret fra sin stilling som instruktør på de populære Guardians of the Galaxy film, og skrevet af hans brødre Mark og Brian Gunn.

Gunn-klanen har fuldstændig styr på superhelte, men mange glemmer at James Gunn også har erfaring med gysergenren. Han var nemlig instruktøren og manuskriptforfatteren bag den skræmmende (og) morsomme Slither fra 2006.

For at fortsætte i Guardians of the Galaxy-navlepilleriet, så er filmen endda instrueret af David Yarovesky, der havde sin debut som skuespiller i rollen som Goth Ravager i Guardians of the Galaxy i 2014.

Om holdet har set sig sure på superheltene på grund af James Gunns kontroverser er ikke til at sige, men konceptet bag Brightburn ser lovende ud og jeg håber inderligt, at den afføder en hel sluse af film om onde helte - en slags mareridstudgave af Marvels Cinematic Universe.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce