Connery

Er din computer god nok?

Undersøg hvor godt du kører dit yndlingsspil!

Kan du spille Crysis? Og hvordan ligger du i forhold til minimumsgrænsen og den anbefalede grænse? Hvilke komponenter trænger til at blive skiftet ud?

System Requirements Lab vurderer din computers konfiguration i forhold til et givet spil. Det er meget simpelt. Gå ind på System Requirements Lab, klik på "Can You Run It?", vælg et spil du vil teste din computer mod (fra den meget gennemførte liste af spil), klik på "Can you run it?"..

Det er nødvendigt at acceptere programmet kører og dermed kigger ind i din computer. Ved at se ind i din computer, genkender den din PC's egenskaber. Dine komponenter bliver nu rated og alt efter hvad det valgte spil kræver, består eller dumper du minimumskravene og de anbefalede krav.

Der fremkommer nu et grafisk billede af hvor langt fra de to grænser du har været. Dette billede kunne se således ud:
ANNONCE
Du kan se analysen af din computer samt minimumsgrænse-værdier og anbefalede grænse værdier. Det er derfor muligt at se, om det fx er din CPU, der er for langsomt.

Hvor god er analysen?
Analysen er ganske gennemført, dog er der nogle ting, man måske gerne vil have in mente. Den kigger kun på de mest væsentlige faktorer for hvert komponent, når den skal analyserer. Grunden til dette er ganske enkel, at det ikke skal være for komplekst.

Dine RAM bliver f.eks. målt ud fra kapacitet og ikke ud fra hastighed, hvilket kan spille en rolle i nogle tilfælde. Et sted der modsat bliver lagt et rigtig godt fokus er grafikkort. Der kigges der på 5 underpunkter, hvilket er rigtig lækkert og nødvendigt for at sammenligningen skal være retvisene.

Når denne lille kritik er kommet ud, skal det da lige understreges endnu en gang, at den her side giver et meget retvisende billede af, hvordan ens computer vil klare sig i et givet spil.

Tweak it!
Der er stadig plads til lidt forbedringer. Udover at man kan tage flere parametre med i spil, når man vurderer, kunne man også tilføje nogle funktioner. F.eks. kunne man gå ind og ændre på analysen ved at antage, at man skifter eksempelvis CPU'en ud. Dermed kan man se om ens nye computer kan køre et spil.

En mere aktuel forbedring er muligheden for at ændre analysen, så der analyseres mod et andet spil. Vil man sammenligne sin PC med et andet spil i dag, henter hjemmesiden ens data igen og analyserer forfra. Det er vel de færreste, der lige smider en RAM-blok ekstra i mens computeren er tændt? Og dem der finder på det, burde slet ikke overveje at skifte noget ud på sin computer.
ANNONCE
Er din computer god nok?
Del

Seneste nyt

Annonce