Connery

Equinox og skuespillerdrømme: Interview med August Carter

23-årig skuespiller klar til det store gennembrud.

Hvis du ligesom op imod 200 millioner andre Netflix-brugere skal ind på streamingoversigten og se Netflix’ nye original-serie Equinox i juleferien, så kan du godt begynde at glæde dig til en nervepirrende, mystisk fortælling om en gymnasieklasse, der pludselig forsvinder ud af det blå og efterlader dybe spor hos pårørende langt ud i fremtiden.

Vi har i mellemtiden taget en snak med en af de førende roller i den nye serie, August Carter, hvor vi i disse Corona-tider fik en hyggelig interview-session over Zoom.

I serien spiller han Jacob Skipper, som er en af de helt store omdrejningspunkter i den mystiske forsvinden i serien, hvor hans nysgerrighed, besættelse og energi driver ham ud på følelsernes rand.

ANNONCE

Fra Berlins teater til Danmark

Skuespillerdrømmen har altid ligget i maven på August, og han har fra barns ben af altid sagt, at han ville blive skuespiller, når han blev stor.

Han fik sin første allerførste rolle i en lille tysk film som 12-årig men så gik det lidt i stå i nogle år.

Det endte med at være hans far, som skubbede ham over kanten og fik ham til at søge skuespillerdrømmen for alvor - faderen meldte ham til casting på teateret i Berlin.

Her fik han sin første store introduktion til den ædle skuespilkunst på de skrå brædder i Deutsches Teater som 14-årig, hvor han for alvor fik blod på tanden i forhold til skuespillet.

“Min far sagde: ‘Så prøver du det af, og så finder vi ud af, om det er noget for dig’. Og så gik det slag i slag.”

Herefter har det været lidt en brændende hobby, hvor han holdt fast i skuespilsinteressen og gik til forskellige castings.

Som barn var Jim Carrey det store idol, mens han i nyere tid er blevet ret fascineret Seth Rogen og måden, hvordan han har skruet sin karriere sammen med vennerne på settet, humoren og seriøsiteten og glæden i hans arbejde.

Drømmen for August er både at være skuespiller men også at skrive manuskripter - hans bachelor handler faktisk om, hvordan han kan skrive med udgangspunkt i fagligheden som skuespiller.

Som 16-årig valgte han så at flytte hjemmefra og flytte til Danmark uden sin familie.

Han flyttede ind på en kostskole i Birkerød, og da han afsluttede det forløb, flyttede han derefter ind til København. Han ville egentlig bare gerne tilbage, til der hvor han voksede, nærmere bestemt Nørrebro.

Her stod han pludselig på en skillevej - hvad ville han med sit liv?

 “Hvad har jeg lyst til at lave med mit liv. Jeg ville faktisk rigtig gerne udleve skuespillerdrømmen fuldt ud og søgte derfor ind på en aftenskole for skuespillere og derefter ind på skuespillerskolerne.”

Selvom han taler flydende dansk og er bosat i Danmark, så er han officielt tysk statsborger og vokset op i Berlin.

Det kommer sig af, at hans mor er tysker, men tog sin uddannelse i Danmark, hvor imens hun fik August og hans storebror. Faderen er amerikaner, men August er født i Danmark og boede de første par år i Danmark - og flyttede så med sine forældre til Berlin.

ANNONCE
Foto: Emil Wellendorf Skou - Equinox og skuespillerdrømme: Interview med August Carter Foto: Emil Wellendorf Skou

Netflix-casting og skolebænken

Han går på nuværende tidspunkt på skuespillerskolen i København, hvor han under uddannelsen blev kontaktet af castingholdet til Equinox - og i første omgang sagde han faktisk nej til rollen, da han havde rigeligt at se til med skolen og hverdagen.

Skuespillerskolen er indbygget sådan, at man skal møde ind hver dag og ikke rigtig har tid til bijobs eller hobbyer ved siden af.

Så gik der en masse måneder og så blev han kontaktet igen, da de manglede en ligesom ham til at udfolde rollen - de fortalte, at de nok skulle få det til at fungere i forhold til skolen og så kom han ind til casting og fik rollen til sidst.

“Vi fik skræddersyet et skema, hvor jeg skulle jonglere to ting på samme tid og missede hverken for meget skole og kunne samtidig dyrke rollen.”

Corona har ikke været særlig imødekommende for August og hans sidste tid på skuespillerskolen - det meste af undervisningen skulle laves med fjern-undervisning, hvilket er lidt en umulighed, når skuespillet og det kreative kræver meget kontakt med andre mennesker.

“Vi havde på et tidspunkt sangundervisning, hvor vi skulle forsøge at synge med vores lærer, der spillede klaver over Zoom, og det var bare kaos - vi prøvede også at lave et virtuelt teaterstykke, som også blev en lidt underlig sag med solo-øvelser og klip mellem chat-videoerne.”

Til sidst endte de med at sige, at det satte en stopper for det - det tog mere energi, end det gav. De fik en aftale om, at de holdte ferie under første lockdown og i stedet gik i skole i sommerferieperioden, hvor mulighederne var lidt mere åbne.

ANNONCE
Foto: Netflix - Equinox og skuespillerdrømme: Interview med August Carter Foto: Netflix

23 år og klar til gennembruddet

Når man rammer en original-serie på Netflix på sit CV, så er det altså ikke for sjovt længere.

Vi snakker næsten 200 millioner brugere på verdensplan, som får en påmindelse 30. december om, at Netflix nu står klar med endnu en original-serie fra landet, som bragte dem The Rain.

“Det er så uvirkeligt for mig. Man kan jo ikke dreje sit hoved om et tal som 200 millioner. Jeg har hele tiden bare tænkt, at jeg skal have is i maven og så bare se, hvad der sker. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal forvente, der sker, når serien får premiere på Netflix.”

Men hvis det store gennembrud og internationale fokus lander som en forsinket julegave, så er August klar til kamp.

Han har lige afleveret sin bachelor i december og afventer nu, hvilke døre Equinox åbner for ham.

“Jeg føler virkelig, at jeg er klar til skuespillerlivet nu.”

Selvom skuespil handler meget om selvudvikling, så føler han sig alligevel heldig at være færdiguddannet som 23-årig, da det har givet ham de rette kompetencer til at lave mange unge roller.

Han har i øjeblikket meget fokus på karakterer med omdrejningspunktet af mental health, udviklingsroller og ungdomsroller med personlige kriser eller hårde perioder i livet

Han vil gerne kunne inspirere folk via sit skuespil til selvudvikling eller bedre forståelse af de ting, man bakser med i livet gennem sit skuespil.

Hvis dørene bliver slået op til Hollywood efter premieren på serien, så kunne man godt fristes til at tro, at en spirende 23-årig skuespiller bare ville kaste sig over det første og det bedste manuskript for at etablere sit navn i udlandet.

Men August mener, at han stadigvæk vil slå koldt vand i blodet og være kræsen i sine valg.

“Underholdningsindustrien er ved at blive meget globaliseret. Der er potentiale for at du alligevel bliver set i hele verden på en platform som Netflix - så for mig er det vigtigt at tænke over de roller, og valg du tager i karrieren.”

Hvis han selv kunne vælge de næste roller, så kunne han godt tænke sig at give sig i kast med ting såsom mørke komedier, heftige dramaer og de mere psykopatiske thrillers.

Lige nu går tiden med at få afsluttet sin bachelor med flere teaterstykker og julen skal gå med at besøge sin familie i Berlin.

Vi siger tak for din tid og glæder os til se, hvad fremtiden bringer for August Carter!

Se første sæson af Equinox d. 30. december på Netflix.

ANNONCE
Del

Seneste nyt