Connery

En tysk doktor, super italiener og helvedes amerikaner

Tysk Riesling til tops i månedens vintest

En selvudnævnt tysk Grand Cru Riesling løb med titlen som denne måneds bedste vin over 200 kr., en super italiensk supertoscaner vandt i klassen fra 100 til 199 kr., mens titlen som bedste vin under 100 kr. gik til en californisk "life is hell without" Zinfandel.

 
ANNONCE
En tysk doktor, super italiener og helvedes amerikaner
Månedens bedste vin til 200 kr. og derover 
 
Testvinder: Dr. Bürklin-Wolf Kirchenstück Grand Cru 2009
*****
Forhandler: Philipson Wine
Pris: 899,95 kr.
 
Kommentar: Vi har sagt det før, og vi siger det igen. Tysk vin er andet end billig Liebfraumilch, hentet i store mængder i en tysk grænsehandelsbutik, og kan faktisk være ren verdensklasse. Det gælder ikke mindst når disciplinen hedder Riesling. Ingen beviser dette bedre end Dr. Bürklin-Wolf. FinansBureauet fik lejlighed til at teste en lang række af dennes topvine ved en smagning på Michelin restauranten AOC. Selvsagt hårdt arbejde, men hvad gør man ikke for Connery.dk´s trofaste læsere.

Dr. Bürklin-Wolf har høje tanker om sig selv, og har udnævnt mange af deres vine til Premier Cru og Grand Cru, til trods for at der slet ikke findes en sådan officiel betegnelse for tyske vine. Men testen viste, at de høje tanker er berettigede. Det er svært blot at fremhæve en enkelt af vinene fra smagningen. Men er der frit valg på alle hylder, falder valget på Kirchenstück Grand Cru, fra en af deres i alt 8 selvudnævnte Grand Cru parceller. En vin der i den store årgang 2009 er tæt på det fuldendte. Venlig og imødekommende og med stor mineralitet og koncentration og en cremet fedmefuld.
ANNONCE
Månedens bedste vin til mellem 100 og 199 kr.
 
Testvinder: Farnito Carpineto 2005
*****
Forhandler: Holte Vinlager
Pris: 165 kr.
Kommentar: I gamle dage var Toscana primært kendt for halvdårlige Sangiovese vin. Men nogle få visionære og rebelske producenter ville det anderledes, og begyndte at producere vin i høj klasse baseret på typiske Bordeaux druer. Disse vine fik tilnavnet supertoscanere. Og super er også Farnito Carpineto, som i 2005 blev kåret som Italiens bedste rødvin produceret af Cabernet Sauvignon.  En ægte supertoskaner på et tårnhøjt niveau, med masser af intensitet og bitterstoffer indhyldet i toner af chokolade, mokka, røg og vanilje.
ANNONCE
Månedens bedste vin til under 100 kr.
 
Testvinder
 
Delicato Old Vine Zinfandel 2010
******
Forhandler: Super Best
Pris: 74,45 kr.
Kommentar: Life is hell without Zinfandel. Sådan lyder ordsproget i Californien, hvor druen Zinfandel har fundet sit hjem. For netop her stortrives druen, og i hænderne på kyndige vinmagere udfoldes der ofte stor magi. Men vær advaret - det er ofte tale om ganske kraftige og alkoholrige sager.
 
Ofte er der også tale om relativt dyre vine, da Zinfandel er en lidt besværlig drue at have med at gøre. Men man kan også finde gode Zinfandel vine til fornuftige penge. Det er Old Vine Zinfandel fra årgang 2010, fra producenten Delicato, et bevis på. Den forhandles af Super Best til en normalpris af 74,45 kr. Og det er penge, der er givet super ud. For vinen er en super lækker og besnærende kombination af sødme, røg og fedme - med andre ord alt hvad en Zinfandel skal have.
ANNONCE
Vintesten er udarbejdet af finansbureauet.dk, som hver måned tester en lang række vine for connery.dk med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner            Vurdering
******                Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen          
*****                 Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
****                   Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt. 
ANNONCE
Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:
http://www.finansbureauet.dk/magasin.php
Del

Seneste nyt

Annonce