Connery

En actionfilm med et 'all female'-cast!

Fortjener filmen det hate den modtager?

Inden du ser traileren, vil jeg gerne bede dig om at lytte til denne beskrivelse:

I filmen kan du opleve et hold forskere og geværslyngende bad-asses tage på en rejse for at undersøge det mærkelige og afsidesliggende område 'X'.
Da de ankommer og undersøger det mystiske område, går der ikke længe inden holdet bliver pillet fra hinanden. 
Lidt efter lidt dør det ene medlem efter det andet.


Hvad er det mon, der ligger på lur i området, som udgør en trussel for besætningen?

ANNONCE
ANNONCE

Hvis man begynder at læse kommentarerne på Youtube ser det ud til, at en frygt for kvindelige skuespiller udgør den største trussel for besætningen. 
Men jeg er oprigtig nysgerrig for at høre hvad du synes: 
Bliver du skuffet, når du i traileren ser en besætning, der udelukkende består af kvinder?

Hvad handler Annihilation om?

I kommentarfeltet ser det ud til, at folket er bange for en Hollywood-sammensværgelse, der handler om at sætte kvinder i fokus. 
Frustrationen kommer bl.a. af film som den seneste Ghostbuster-remake, der pressede et "kvinder er lige så awesome som mænd"-mantra over os. Det er kvinder ikke.

Kvinder er awesome på deres egen måde, så der er ingen grund til at de skal forsøge at være den nye Bill Murray eller at man skal ansætte Chris Hemsworth til at spille en flot men uintelligent sekretær.
Det er ligeså sexistisk, som hvis man satte en kvinde til at spille den slags rolle og det er heldigvis noget vi har bevæget os væk fra som samfund. 

Det er derfor tydeligvis fjollet, når Hollywood forsøger at hævne sig på mænd, der i årevis har portrætteret kvinder på den måde. 
At besætningen i Annihilation kun består af kvinder er dog ikke Hollywood, der forsøger at fremprovokere en bestemt dagsorden. 
Historien i filmen har faktisk en fornuftig grund til, at det kun er kvinder der er i fokus.

Filmen er nemlig baseret på en roman af Jeff VanderMeer, der beskriver hændelsesforløbet når en ekspedition af fire kvinder (en biolog, en antropolog, en psykolog og en landmåler) skal udforske et afsidesliggende område.

ANNONCE
En actionfilm med et 'all female'-cast!
ANNONCE

Disse kvinde er den 12. ekspedition, der bliver udsendt. De tidligere ekspeditioner har været præget af selvmord, sygdomme og mange forsvandt ud af det blå - og de var alle mænd eller en blanding af mænd og kvinder.
Regeringen har derfor besluttet sig for, at sende et hold afsted udelukkende med kvinder for at finde ud af hvad det er, der har drevet de tidligere ekspeditioner til vanvid.

I den første bog i VanderMeers 'Southern Reach'-trilogi er biologens mand, den eneste person med et XY-kromosom man oplever igennem hele historien. 
Og ham oplever man kun igennem biologens erindringer.

Annihilation er i bund og grund en science fiction film med sær videnskab og sære skabninger. Nogle har endda draget paralleller mellem bogen og spillet S.T.A.L.K.E.R. 
Det bliver interessant at se hvordan filmen ender med at se ud.

Filmen rammer ikke de europæiske biografer, men lander i stedet på Netflix omkring d. 11 marts.
Det skyldes en konflikt mellem producerne Scott Rudin og David Ellison efter at filmen havde en skuffende screening i sommers. 

Skal du se Annihilation når den lander på din yndlingsstreamingtjeneste?

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Dinko Juric Dinko Juric

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt