Connery

Elysium [Anmeldelse]

District 9 instruktøren er tilbage med en ny fremragende Sci-Fi film, der har Matt Damon i hovedrollen.

5 ud af 6 stjerner
Sony Pictures - Elysium [Anmeldelse] Sony Pictures
Året er 2154. Jorden er ekstremt forurenet og overbefolket. Verdens befolkning er delt i to; De ultra velhavende og de ultra fattige. De velhavende er alle flyttet til en kæmpemæssigt rumstation kaldet Elysium, der svæver rundt i atmosfæren, ca. 400 km fra Los Angeles, hvor kun de der har penge, kan få adgang til. Resten af jordens befolkning bor i ghettoer og må kæmpe dagligt for at overleve. Da fabriksarbejderen Max (Matt Damon) kommer ud for en ulykke på arbejdspladsen, hvor han bliver udsat for radioaktiv stråling, er hans dage talte. Helt nøjagtigt har Max 5 dage tilbage at leve i, med mindre han kan komme op til Elysium og finde en af deres helbredende skannere. I desperation tyer Max til sin gamle ven, gangsteren Spider (Wagner Moura), for hjælp. Han giver Max et tilbud Max ikke kan afslå.
ANNONCE
Sony Pictures - Elysium [Anmeldelse] Sony Pictures
For at komme op til Elysium, skal Max hacke ind i hjernen på en af Elysiums rigmænd og skaffe Spider alle mandens personlige oplysninger så som passwords til bankkontier osv. Valget falder på Max’ tidligere chef; John Carlyle (William Fichtner), hvis forretningsforbindelser med en af Elysiums magtfulde ledere Delacourt (Jodie Foster), hverken er helt etisk eller lovligt.
ANNONCE
Sony Pictures - Elysium [Anmeldelse] Sony Pictures
Attentatet slår imidlertid fejl og Max er nødsaget til at flygte, da Delacourt har sat den nådesløse lejemorder Kruger (Sharlto Copley) til at dræbe Max så de følsomme oplysninger om hende og Carlyles fordækte aftale, ikke ser dagens lys. Max opsøger sin barndomsven, sygeplejersken Frey (Alice Braga), hvis datter lider af kræft. Hun hjælper Max og han lover som tak, at skaffe datteren op til Elysium, så hun kan blive helbredt. Spørgsmålet er bare: Hvordan?
ANNONCE
Sony Pictures - Elysium [Anmeldelse] Sony Pictures
Matt Damon er fremragende som den usædvanlige helt Max. Han formår at bringe både menneskelighed og kompleksitet til rollen og bærer virkelig meget af filmen på sin skuldre. En helt er dog intet uden en skurk og her må Sharlto Copleys karakter, Kruger, siges at være en værdig modstander til Max. Han er modbydelig og karasmatisk på en og samme tid og løfter afgjort filmens niveau en ekstra tand eller to.
ANNONCE
Sony Pictures - Elysium [Anmeldelse] Sony Pictures
Elysium er skrevet og instrueret af Neill Blomkamp, manden bag den fantastiske District 9, så forventningerne til Elysium har derfor været ganske høje og filmen skuffer efter min mening ikke et sekund. Jeg vil endda gå så langt at sige, at Elysium er sommerens blockbuster og en af årets bedste film. Den er ganske vidst ikke lige så original som Disctrict 9 og selvom nogle sikkert vil mene at plottet er måske er en smule idealistisk, så er den emotionelle effekt ikke til at tage fejl af og underholdningsværdien bestemt i top.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 95%
 
Teknisk information:
Original titel: Elysium
USA, 2013
Instruktør: Neill Blomkamp
Medv.: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley, Alice Braga, Diego Luna, Wagner Moura, William Fichtner, Emma Tremblay og Faran Tahir
Genre: Action/Drama/Sci-Fi
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital/DTS/SDDS/Dolby Atmos/Auro 11.1
Spilletid: 109 min
Dansk bio premiere: 15. august 2013
Distributør: United International Pictures
ANNONCE
Del
Om forfatteren
Dennis Stanley Dennis Stanley

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter
Blog

Kan lugte et dårligt plottwist på kilometers afstand. Det er svært at finde nogen der har set lige så mange film!!

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt