Connery

Elton John i Odense

19.978 mennesker kendte og mindre kendte havde indtaget Fiona Park søndag aften

2 ud af 6 stjerner
Elton John i Odense
Egentlig så burde en Elton John koncert komme med en advarsel, om at den kun må nydes iført en kæreste, for om nogen kan Sir John, i den grad ryste kærligheds sangene ud af ærmet. Og i en sådan grad at de fleste mennesker, har deres særlige Elton sang. Få sangere har som ham evnen og stemmen, til at sætte sig fast på nerveenderne og blive der. Og han har gjort det gennem flere generationer, således var alle aldre også repræsenteret i går på Fiona Park i Odense. Der var de unge, de lidt ældre og dem som kom med både børn og børnebørn. Der var alverdens kendisser fra borgmestre og ministre, til sportsfolk og tv's finest, som den danske Mr. Music himself, Hr. Bisgård med frue.

Da jeg den søndag ankommer på banegården i god tid til koncerten, er det nærmest mennesketomt alle vegne. Bedre blir det efterhånden som jeg trænger frem, til bydelen Bolbro hvor Fiona Park ligger. På stadionvej er der ligefrem så fyldt at man nu er tvunget til at tage gaden i brug. Vel fremme bliver jeg mødt af lange køer overalt, fornuftigt nok har arrangørerne opstillet en fadølsbod i passende afstand, til alle dem som bare ikke kan vente, på at fugte ganen inden de skal høre The piano man.
ANNONCE
Elton John i Odense
Som opvarmningsband havde Elton medtaget The Story's fra hans egen ø England, som netop har udgivet deres debut album. De er blevet sammenlignet med The Eagles, og det er nok ikke helt forkert, med deres rolige lidt countryagtige musik. Ihvertfald nåede de slet ikke ud over scenen denne søndag aften, og alle VIP pladser var da også fuldstændig tomme. Det ændrede sig derimod hurtigt da tiden nærmede sig, hvor mesteren selv skulle på.

Det gjorde han kl 20.34 til et brøl fra publikum, og det var ret fantastisk at se 40.000 løftede og klappende hænder. Plænen selv lignede et farverigt persisk tæppe, som bølgede frem og tilbage. Og man fik fornemmelsen af at det hvert øjeblik, kunne læfte sig fra jorden for at flyve væk. Mange af de gamle titaner som denne sommer vælter ind over os, kan deles op i to grupper. Dem som kommer med nyt materiale og nyudgivelser, og dem som udelukkende spiller deres gamle og kendte numre. Elton hører til den første kategori da han for nylig udsendte albummet The Captain and The Kid. Lidt en skam som gjorde
ANNONCE
Elton John i Odense
koncerten til lidt af en rutchebanetur. Det var nemlig tydeligt atter engang, at det folk var kommet for at høre var de gamle numre, dem med de vedhæftede minder.

Mens en virtuel blæst breder sig på begge storskærme og Sir Elton John kommer på scenen med bandet, rystende sine hænder som for at løsne op for dem, inden de skal massere tasterne på klaveret. Han starter med et intro nummer og fortsætter til "The bich is back". Om det var en hentydning til ham selv skal være usagt, men et godt nummer er det og han udførte det også med et stort smil. I det hele taget var det en særdeles veloplagt Elton som stod på scenen, og flere gange fik hans piano det da også at mærke, når han tog sig en tur op og ned eller roterende hen ad det.

Spankulerende op og ned ad scenen fortæller han at It's a blast to be here and I'm glad to be here in Denmark. Og fortsætter så med numrene "Hercules" og "Madman across the water", hvilket får stemningen til at lægge sig igen. Først da han også har overstået "Tiny dancer" og starter på det gamle nummer "Daniel" rejser folk sig atter og skråler så meget med på sangen at selv en helikopter ovenover ikke kan høres. Elton John havde sine gamle drenge med som back-up band, og det var tydeligt at de nød hvert et minut af showet. Desværre var det for os som publikum en svag start, som dog steg betydeligt jo længere  hen i showet man kom, og med antallet af gamle hits som blev lagt på bålet. Så atter engang var det en ruchebanetur op og ned igennem nyere og ældre numre, til hele koncerten sluttede med "Saturday nights all right for fighting". Efter en lille pause kom en fornøjet Elton atter ud og tog en tur langs med scenekanten hvor han skrev autografer, og kom med kvikke bemærkninger inden extranumrene "Don't let the sun go down on me" og det altid smukke "Your song" afsluttede aftenen.

Sir Elton John er vor tids Mozart og en mester på et klaver og det er også der han altid har og altid vil høre hjemme. Og selv om musikken kunne have været bedre og numrene bedre valgt, så er jeg super glad for denne aften i Fiona Park i Odense, og vil til enhver tid gerne gøre det om igen.

Set liste:

Intro
The Bich Is Back
Hercules
Madman Across The Water
Tiny Dancer
Daniel
Rocket Man
Honkey Cat
Sacrifice
I Guess That's Why They Call It The Blues
Burn Down The Mission
The Bridge
Sorry Seems To Be The Hardest Word
Candle In The Wind
Bennie And The Jets
Philadelphia Freedom
Are You Ready For Love
Something About The Way You Look Tonight
Sad Songs ( Say So Much)
I'm Still Standing
Crocodile Rock
Saturday Nights All right For Fighting
Don't Let The Sun Go Down On Me
Your Song
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce