Connery

Efterårsgryde

Ikke en ret der flår trusserne af

Efterårsgryde

Efterårsgryde lyder nok ikke som en ret der får pigerne til at vælte på række,  eller den ret du skal servere for drengene. Det er en god, mættende ret – der er nem og billig at lave.

Denne portion giver ca. 4 liter, så der er til et par dage.

Ingredienser

500 gram skinke eller hamburgerryg

300 gram gulerødder

400 gram kartofler

100 gram forårsløg

250 gram champignon

250 gram zucchini

40 gram persille

2 grønsagsfond terninger

4 laubær

Salt

peber

Smør til stegning

Tilberedning

Start med at koge skinken eller hamburgerryggen efter anvisningen. Normalt 45 minutter pr. kilo og så skal den hvile i 15 minutter i stanniol. Gemt vandet fra kogningen.

Efter det har hvilet skal kødet skæres i små tern.

Skær alle grønsager i små ske passende stykker, sørg for ikke at blande dem.

Smelt smørret i en gryde.

Start med at stege løg og champignon nogle minutter, indtil de er møre.

Tilsæt kartofler og gulerødder og lad dem stege med ca. 5 minutter.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og det resterende vand fra hamburgerryggen.

Tilsæt ekstra vand hvis det mangler, det er en suppe – men afpas selv mængden ;-)

Smag til med salt og peber, server eventuelt med lidt brød ;-)

Bon Appetit!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce