Connery

Efterår

Lur mig om ikke det er blevet efterår

Ja, jeg ved godt, du sidder og tænker: 'Jamen, det har jo ikke været sommer endnu?' og nej, det har det heller ikke, men kalenderen viser efterår, og den plejer at have ret. Der er en grund til, at vi følger den. Dels fordi vi så ikke glemmer, hvornår vi bliver ældre, og dels for at den lidt oversete årstid efterår ikke skal gå i glemmebogen som kold og regnvåd lang måned.
ANNONCE
Efterår
Det er min yndlignsårstid, det er der, man kan mærke elementernes rasen. Alting skifter farve, og skoven dufter rent faktisk af skov. Store bunker blade ligger og venter på at blive hoppet i, skoven går fra at være grøn til at være gul, brun, rød og våd. Der er kastanjer, svampe, nødder, æbler og snøftende næser. Det er magisk. Men det kræver lidt arbejde, det kræver, at du lige tager pædagoghuen på og bilder dig selv ind, at der ikke findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Det kan man så bruge mellemtiden på at diskutere med  
Tag din bedste ven, veninde, kæreste, søster eller hvad du ellers har, i hånden og skrub ud i den nærmeste skov. Skove om efteråret er grobund for alskens vidundere. Hvis du har lidt forstand på det, så er det nu der er Karl Johan svampe, kantareller, rørhatte og andre gode spisesvampe. De skal bare pensles forsigtigt for jord og ristes i lidt smør med salt og hvid peber. Er du ekstravagant, giver du det lidt fløde, og så smager det simpelthen magisk. Det er også årstiden, hvor der er kastanjer. Benyt lejligheden til at gå i barndom og lav kastanjedyr over en kop varm kakao og tag forskud på julens mange smagsnuancer med en omgang æbleskiver.
 
Saml alle de blade du kan finde, lav en kæmpe bunke og kast dig rundt i den. Det er anger-management når det er bedst. Det ser muligvis lidt tosset ud for det utrænede øje, men det er vidunderligt. Stop op, træk vejret, lyt til fuglene, følg egernets kamp for at finde forråd. Gå lidt på udkig. Der er hasselnødder nu, de smager fantastisk, når de er helt friske. Der er spisekastanjer, de skal bare bages forsigtigt med lidt salt.
 
Hvis du ikke har fået nok natur, så tag ud til stranden, mærk vinden rive i kinderne, mærk havgusen gøre dig gennemkold og husk på, at varmen får man bedst igen med varm the og et tykt tæppe foran knitrende ild. Det er nu i det her vejr, det er bedst at finde rav, fossiler og sten med hul i. Ja, det er barnligt, men det er der glæderne ligger og venter. Find en solnedgang og se skyerne blive røde, mens de farer henover himlen.
 
Gå ud i det og tag fat om efteråret, det er det bedste middel mod vinterdepression.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce