Connery

Edge of Darkness

Mel Gibson er tilbage i en dyster thriller i stil med "Payback" og "Taken". Her er en film om en far på jagt efter hans datters morder. En jagt der kan komme til at ændre hans liv for altid.

3 ud af 6 stjerner
Drengerøvs factor: 60 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)
Nordisk Film - Edge of Darkness Nordisk Film
Thomas Craven (Mel Gibson) er en udbrændt men erfaren politimand og enlig far til den 24 årige Emma Craven (Bojana Novakovic).

En dag, hvor datteren er på besøg hos sin far, som hun ikke har set længe, ender det desværre gruelig galt. Emma bliver dræbt af en maskeret mand, med et oversavet haglgevær. Et attentat der formentlig var beregnet på faderen.

Thomas har ikke haft et tæt forhold til sin datter og har efter hendes død svært ved, at give slip på hende. Derfor begynder han, at opsøge hendes veninder og kæreste for, at stykke et billede sammen af, hvem hun var som person.

Undervejs opdager Thomas, at datteren arbejdede på et kraftværk og var involveret med en gruppe aktivister. Emma gemte også på en hemmelighed.

Hun havde opdaget, at hendes arbejdsplads Northmoor fremstillede ulovlige atomvåben og hun ville derfor afsløre virksomheden.
ANNONCE
En opdagelse der hurtigt viser sig, at hænge sammen med hendes mord. Langsomt graver Thomas dybere og dybere ned i sagen. En sag der er større, end han nogen sinde kunne have forestillet sig og som vil ændre hans liv for altid.
Nordisk Film - Edge of Darkness Nordisk Film
Edge of Darkness er baseret på en britisk tv-serie fra 1985, der også blev instrueret af Martin Campbell (GoldenEye, Casino Royale).

Man kan godt mærke, at historien er af ældre dato, for det tager sin tid til at lade publikum indtage det følelsesmæssige aspekt af historien. Det er sjældent, at man sidder og nærmest er grådkvalt, når man ser en thriller, men det var jeg faktisk på et tidspunkt. Man har dyb medfølelse for Thomas og netop det er filmens helt store force.
ANNONCE
Nordisk Film - Edge of Darkness Nordisk Film
Filmen markerer Mel Gibsons første hovedrolle siden M. Night Shyamalan's Signs fra 2002.

En pause der har været mere eller mindre selvvalgt fra Gibsons side.

Tilbage i 2002 følte han sig en smule udbrændt og valgte, at satse mere på arbejdet bag kameraet. I den periode instruerede han den succesfulde Passion of the Christ fra 2004 og den forhistoriske actionfilm Apocalypto fra 2006. Dengang var Mel en af de rigeste og mest magtfulde mænd i Hollywood.
ANNONCE
Nordisk Film - Edge of Darkness Nordisk Film
Men den 28. juli 2006, knækkede filmen for Mel. Han blev anholdt for spirituskørsel og anklaget for, at være kommet med antisemitiske kommentarer overfor de to betjente. Anklager der senere har vist sig ikke, at være sande.

Gibson indrømmede imidlertid, at han havde et alkohol problem og gik på afvænning. Han har været ædru siden 2007 og er, efter eget udsagn, nu stærkere end nogensinde, men skulle du rende ind i ham, så lad være med, at spørge ham om det.

Han kan godt blive lidt gnaven...
ANNONCE
Nordisk Film - Edge of Darkness Nordisk Film
Mel Gibson leverer en af sine bedste og mest hudløse præstationer til dato. Han formår med sin allemands udstråling, at gøre Thomas Craven vedkommende overfor publikum og skabe sympati, så vi holder med ham og ønsker, at han får hævn. Han løfter simpelthen filmen op, på et højere niveau.

Havde man castet en skuespiller, der ikke formåede eller turde, at udvise den grad af sårbarhed, ville filmen ikke have været nær så seværdig.
ANNONCE

Derfor kan vi kun her fra Connery.dk sige: Velkommen tilbage Mel!

Edge of Darkness har premiere den 4. februar landet over.

Edge of Darkness - Trailer
Teknisk information:
Original titel: Edge of Darkness

USA, 2010

Instruktør: Martin Campbell

Medv: Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston, Bojana Novakovic og Shawn Roberts

Genre: Drama/Thriller

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital/DTS/SDDS

Længde: 117 min.

Premiere dato: 4. februar 2010

Biodistributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce